Leo Komarov stod, för andra matchen i rad, för en assist. Han spelade fram till ett mål i helgen också när Toronto lyckades vinna för första gången på länge.

Men mot Colorado blev det ny förlust. Komarov spelade fram till Patrick Marleaus kvittering till 1–1 i den andra perioden. Inför den tredje perioden stod det 2–2, men inte heller den här gången kunde Maple Leafs stå emot på slutet.

Med åtta minuter kvar kom 3–2 och i slutminuten avgjorde Gabriel Landeskog efter framspelning av ligans hetaste finländare, Mikko Rantanen.

Komarov har nu noterats för 13 poäng den här säsongen. Nattens assist var hans nionde.

När Minnesota besegrade Ottawa med 3–1 noterades Mikael Granlund för 1+1 och Mikok Koivu för 0+1.

Även Rasmus Ristolainen noterades för en passningspoäng när Buffalo besegrade Calgary med 2–1 efter förlänging.