;
|

Aho och Teräväinen i kanonform – gjorde sammanlagt sex poäng

NyhetsbildZoom
Teuvo Teravainen och Sebastian Aho. Foto: Lehtikuva/Bruce Bennett
Samtidigt som herrhockeyturneringen i Pyeongchang är i startgroparna lirar världstoppen i Nordamerika. Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen spelade superbt då Carolina mötte Los Angeles.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Carolinas finländska duo fortsätter att imponera i NHL och plockar placeringar i den blåvita poängligan.

I matchen mot Los Angeles stod Sebastian Aho för poängen 1+2, medan Teuvo Teräväinen gjorde 0+3.

Aho och Teräväinen passade fram till Justin Faulks andra och tredje mål i matchen. I den tredje perioden fastställde Sebastian Aho slutsiffrorna 7–3 på passning av Teräväinen. Se målet här.

Aho (21+25=46 poäng) steg till trea och Teräväinen (13+32=45 poäng) till fyra i den finländska poängligan.

För Markus Granlunds del ser läget dystert ut. Vancouveranfallaren skadade vristen förra veckan och kommer att opereras inom kort.

Enligt Vancouvers tränare Travis Green är det fortfarande oklart om Granlund kan återvända till isen den här säsongen.Granlund opereras för andra året i rad. I fjol plågades finländaren av en krånglande handled.

NHL-resultat

 • Carolina–Los Angeles 7–3
 • Carolina: Teuvo Teräväinen 0+3, Sebastian Aho, CAR: 1+2
 • Philadelphia–New Jersey 4–5 efter straffar
 • Philadelphia: Valtteri Filppula, 0+1, New Jersey: Sami Vatanen 0+1
 • NY Islanders–Columbus 1–4
 • Pittsburgh–Ottawa 6–3
 • Detroit–Anaheim 2–1
 • Minnesota–NY Rangers 3–2
 • Nashville–St. Louis 4–3 efter förlängning
 • Nashville: Pekka Rinne räddade 28/31 skott
 • Winnipeg–Washington 4–3 efter förlängning
 • Boston–Calgary 5–2
 • Boston: Tuukka Rask räddade: 28/30 skott
 • Buffalo–Tampa Bay 5–3
 • Buffalo: Rasmus Ristolainen 0+1
 • Vegas–Chicago 5–2
 • San Jose–Arizona 1–2

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan