;
|

Medaljmiss: Hirvonen fick nöja sig med sjätte plats

NyhetsbildZoom
Det blev ingen medalj för Eero Hirvonen. Foto: Lehtikuva
Eero Hirvonen var sexa efter backmomentet och hade medaljchans i nordisk kombination – men farten i spåret räckte inte till.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Eero Hirvonen hade 22 sekunder upp till en medaljplats då det var dags för längdåkningsmomentet i nordisk kombination.

Hirvonen åkte länge tillsammans med tysken Johannes Rydzek – men duon klarade aldrig av att åka ikapp tätkvartetten, som höll ursinnig fart i spåret.

Med ett varv kvar av tävlingen på 10 kilometer stod det slutligen klart att det inte skulle bli en ny finländsk OS-medalj. Hirvonen åkte i mål som sexa, 51,6 sekunder efter vinnaren Eric Frenzel.

Ilkka Herola, som var 17:e efter backmomentet, åkte som en oljad blixt och slutade på åttonde plats.

Tysken Frenzel ryckte några hundra meter innan mål och korsade mållinjen som ohotad etta. Japanen Akito Watabe slutade tvåa och österrikaren Lukas Klapfer tog hand om bronset.

Hannu Manninen och Arttu Mäkiaho var långt bak i fältet. Manninen slutade på 23:e plats och Mäkiaho på 36:e plats.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan