|

Medaljmiss: Hirvonen fick nöja sig med sjätte plats

NyhetsbildZoom
Det blev ingen medalj för Eero Hirvonen. Foto: Lehtikuva
Eero Hirvonen var sexa efter backmomentet och hade medaljchans i nordisk kombination – men farten i spåret räckte inte till.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Eero Hirvonen hade 22 sekunder upp till en medaljplats då det var dags för längdåkningsmomentet i nordisk kombination.

Hirvonen åkte länge tillsammans med tysken Johannes Rydzek – men duon klarade aldrig av att åka ikapp tätkvartetten, som höll ursinnig fart i spåret.

Med ett varv kvar av tävlingen på 10 kilometer stod det slutligen klart att det inte skulle bli en ny finländsk OS-medalj. Hirvonen åkte i mål som sexa, 51,6 sekunder efter vinnaren Eric Frenzel.

Ilkka Herola, som var 17:e efter backmomentet, åkte som en oljad blixt och slutade på åttonde plats.

Tysken Frenzel ryckte några hundra meter innan mål och korsade mållinjen som ohotad etta. Japanen Akito Watabe slutade tvåa och österrikaren Lukas Klapfer tog hand om bronset.

Hannu Manninen och Arttu Mäkiaho var långt bak i fältet. Manninen slutade på 23:e plats och Mäkiaho på 36:e plats.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan