Som om inte klubbrankning, erfarenheter och det faktum att bara Arsenalstjärnan Mesut Özil tjänar mer än vad hela Östersunds FK omsätter per år vore nog. En ny aspekt för skrällaget från Sverige är att man nu får spela klubbens största match i historien med 2,5 månader i stort sett utan tävlingsmatcher bakom sig.

Förra veckans cupmatch mot Trelleborg är den enda sedan Europa League-gruppspelet avslutades i december. Nu väntar Arsenal som är mitt i Premier League-säsongen.

– Säsongen matchar inte helt, nej, men det hade vi nog fördel av i somras i stället, säger Graham Potter.

Men Östersund har gjort vad klubben kan för att förbereda sig. Laget har spenderat en del av sina miljonintäkter på att köra två träningsläger i solen under vintern.

– Vi är nöjda med hur vi lyckats förbereda oss och har fått spela bra träningsmatcher mot lag som också spelar i Europa League. Men det är svårt att veta status på alla när man inte har tävlingsmatcher som under säsongen, säger Potter.

Att motståndet är Londonlaget Arsenal, en av världens största klubbar, gör det förstås inte enklare.

– Det är något helt annat att möta Arsenal. De kommer ju att satsa på att vinna hela Europa League tror jag. Att vinna detta vore såklart det största för oss och mig personligen, säger Potter.

Han har med sig lagkapten Brwa Nouri till presskonferensen dagens före match. Och är det någon som saknar matchvana så är det han. Vintern blev inte som planerat för den centrala mittfältaren som fick en blödning i magen efter sin ljumskoperation och har fått vila extra mycket.

– Det är såna här matcher man vill spela. Varje vecka. Arsenal ser du på tv och att få mäta sig med deras spelare är något man drömt om många gånger. Vi har inte pratat om några speciella spelare. Man känner ju till alla, men hur vi ska spela mot nån speciell är inget vi pratat om, säger Nouri.

Trots alla gigantiska skillnader är det ingen som vågar ta någon Arsenalseger för given. Inte efter sommarens och höstens upprepade sensationssegrar för Östersund.

Och inte med en framskottad konstgräsplan i minusgrader.

– Alla i Europa vill utnyttja sina hemmaplansfördelar. Vår fördel är en arena med plats för 8 000 i norra Sverige. Deras fördel är en betydligt större arena i en betydligt större stad, säger Potter och ler.

– Men de är proffs och kommer att anpassa sig till både kyla och konstgräs. Snö och kyla vinner inga matcher åt oss.

Prispengar i Europa League

  • Östersund har hittills spelat in drygt 5 miljoner euro i Europa League. Så här fördelas prispengarna i slutspelsfasen:
  • Avancemang till åttondelsfinal: 750 000 euro.
  • Kvartsfinal: 1 miljon euro.
  • Semifinal: 1,5 miljoner euro.
  • Finalförlust: 3,5 miljoner euro.
  • Mästare: 6,5 miljoner euro.