ISHOCKEY Division 2, slutspel

• Malax IF – IK Kronan 0–4 (0–2, 0–0, 0–2)

Gästande Kronan fick en bra start på fredagskvällens match i Malax. Efter 8.17 öppnade yttern William Kangasniemi målskyttet och centern Joni Laukkonen spädde på och en minut och 32 sekunder efter det.

Efter en mållös andra period satte yttern Max Högnäs 0–3 efter 46.28 under en avvaktande utvisning. Malax IF tog ut målvakten Johannes Kukkonen för första gången redan med 5.40 kvar att spela när det vankades powerplay, men en utvisning på grund av för många spelare på isen ställde till det. Till slut stängde Laukkonen matchen med ett mål i tom bur då bägge lagen hade två spelare utvisade.

Kronans målvakt Jere Parviainen stod för hela 44 räddningar, varav 18 i tredje perioden. Semifinalserien fortsätter i Kronoby på lördag och Kronan går till final om det blir seger.