Vinter-OS Ishockey, herrar, bronsmatch

• Tjeckien – Kanada 4–6 (1–3, 0–0, 3–3)

När Kanadas Andrew Ebbett bröt dödläget med sitt 0–1-mål i powerplay efter 8.57 i första perioden var det avstampet mot en tangerat historisk målkavalkad.

Tjeckiens Martin Ruzicka kvitterade till 1–1 bara 16 sekunder senare och lagkaptenen Chris Kelly gav Kanada ledningen på nytt efter ytterligare 15 sekunder.

Tre mål har inte fallit så snabbt i en olympisk match i herrarnas ishockeyturnering sedan vinter-OS i österrikiska Innsbruck 1976. Då gjorde Finland två mål och USA ett inom loppet av 31 sekunder i tredje perioden när amerikanerna vann med 5–4 i mötet i det dåvarande finalgruppspelet.

42 år senare fortsatte målen också att rassla in – om än inte i lika rasande takt – när Kanada till slut vann bronsmatchen med 4–6. Första perioden slutade 1–3 till Kanada och efter en mållös andra period blev det hela sex mål i tredje.

Anfallarna Ebbett och Kelly blev båda tvåmålsskyttar för Kanada, som efter OS-guld i Vancouver och Sotji nu tagit medalj i tre raka vinterspel.