|

Mäkäräinen vann världscupen efter dramatisk masstart

NyhetsbildZoom
Kaisa Mäkäräinen jagade i kapp Anastasija Kuzmina under den avslutande världscuphelgen och säkrade segern i säsongens sista tävling. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Två bommar i tredje skyttet och det såg hopplöst ut för Kaisa Mäkäräinen. Men hon var lysande i det sista skyttet i Tjumen och distanserade Anastasija Kuzmina tillräckligt för att ro hem sin tredje totalseger i världscupen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Slovakiskan Anastasija Kuzmina ledde världscupen med fem poängs marginal till tvåan Kaisa Mäkäräinen inför söndagens masstart i ryska Tjumen.

Kuzmina tog täten direkt i loppet och Mäkäräinen hängde på. Bägge sköt en bom i det första liggande skyttet och gav sig ut på straffrunda.

Efter det höll Mäkäräinen bra fart, men Kuzmina stretade emot. I det andra liggande skyttet gick det undan för bägge två och samtliga tavlor föll.

Kuzmina klättrade tillbaka upp i täten av den stora klungan och Mäkäräinen var hack i häl när det var dags för stående skytte.

Kuzmina missade ett skott och stack i väg på straffrunda. Men Mäkäräinen bommade två gånger. I det sista skyttet bommade Kuzmina en gång, men hann sticka i väg innan Mäkäräinen hunnit börja skjuta. Finländskan sköt snabbt, träffade alla tavlor och blåste nytt liv i dramatiken genom att passera Kuzmina.

Mäkäräinen satte av i full fart och behövde plocka placeringar för att säkra totalsegern i världscupen. Samtidigt kroknade Kuzmina och Mäkäräinen säkrade världscupsegern genom att sluta sexa, medan Kuzmina åkte i mål som elfte. Mäkäräinen vann världscupen med tre poängs marginal.

– Efter det sista skyttet, när jag gick ut tillsammans med Kuzmina, tänkte jag att nu måste jag åka karriärens bästa runda. Jag har varit i den situationen förr och lyckligtvis gick det bra, säger Mäkäräinen till Yle.

Vitryskan Darja Domratjeva vann den sista deltävlingen och slutade tredje i totalen.

Kommentarer
|

Tacklade ung center från Nykarleby – HIFK-backen får lång avstängning

Nyhetsbild
Ville Varakas missar ett halvdussin matcher på grund av sin fula tackling. Foto: Lehtikuva/Mikko Stig
Helsingfors IFK besegrade JYP med 4–2 i onsdags. Men under och efter ligamatchen pratades det främst om backen Ville Varakas fula tackling. Se tacklingen i artikeln.

Mest läst senaste veckan