|

Punktering fällde Lappi från kampen om pallplaceringar

NyhetsbildZoom
Lördagen var lysande för Esapekka Lappi, men på söndagen gjorde han ett misstag som resulterade i en punktering. Lappi blev sexa i Korsikas VM-rally. Foto: Lehtikuva/Pascal Pochard-Casabianca
Esapekka Lappi var fyra inför den sista dagen av VM-rallyt på Korsika. Efter en punktering fick han jobba för att ta en sjätteplats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Esapekka Lappi hade bara tio sekunder upp till en pallplats och två specialsträckor kvar att köra i VM-rallyt på Korsika. Inte bara tredjeplatsen, utan också andraplatsen, fanns inom räckhåll.

På den nästsista specialsträckan fick han punktering. Lappis Toyota Yaris stod stilla i en minut och fyrtio sekunder.

– Jag såg kantstenarna på bägge sidor av vägen, men tappade fästet med bakändan av bilen. Det var helt och hållet mitt eget fel. Fälgen gick sönder och vi blev tvungna att byta däck, säger Lappi till Yle Urheilu.

Lappi föll i resultatlistan. Han gick ut som sjua på den sista, korta, specialsträckan. Där var han snabbast och plockade en placering.

Esapekka Lappi blev sexa i Korsikas VM-rally. Sebastien Ogier ledde från början till slut. Tänak blev tvåa och Thierry Neuville trea. Lappi förlorade med 2.33,5 till segraren.

Av Korsikarallyts tolv specialsträckor var Lappi snabbast på fyra.

– Om några dagar känns kanske den här placeringen som något. Lördagen var positiv, då gick allt fint och inställningarna på bilen var bra. Det verkar bara som om jag inte klarar av att hålla fokus hela helgen. Nu behöver jag träna på den delen, säger Lappi.

För Jari-Matti Latvala tog rallyt slut på lördagen. Han körde ut på den åttonde specialsträckan, fullföljde den, men stod över resten av rallyt.

Ställningen i VM-serien

  • 1) Sebastien Ogier, Ford, 84 poäng
  • 2) Thierry Neuville, Hyundai, 67
  • 3) Ott Tänka, Toyota, 45
  • 4) Andreas Mikkelsen, Hyundai, 41
  • 5) Esapekka Lappi, Toyota, 36
  • 6) Kris Meeke, Citroen, 36
  • 7) Jari-Matti Latvala, Toyota, 31
  • 8) Dani Sordo, Hyundai, 30
  • ...16) Teemu Suninen, Ford, 4


Efter Korsikarallyt böt Lappi och Latvala plats i poängsammandraget. Lappi steg från sjunde till femte plats och Latvala föll från femte till sjunde.

Lappi är 48 poäng efter ledande Ogier. Fransmannen har vunnit tre av fyra VM-rallyn hittills den här säsongen.

– Det var en bra helg även om det kändes lite långt då jag haft ledningen från första sträckan, säger Ogier enligt TT.

Ogier är femfaldig världsmästare. Söndagens seger var hans 43:e seger i ett VM-rally.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan