När italienaren Carlo Ancelotti fick sparken i höstas klev tysken Jupp Heynckes tillfälligt ur pensionen för att ta över. Succén har varit fullkomlig. Bayern München har säkrat den tyska ligatiteln med marginal och laget är ett av fyra återstående lag i Champions League.

Men Heynckes har varit tydlig med att han är en tillfällig lösning, och på fredagen meddelade klubben att 46-åriga kroaten Niko Kovac, tidigare spelare i Bayern München, lämnar Frankfurt för att ta över i sommar.

Ungefär samtidigt lottades semifinalerna i Champions League, och om det ska bli ännu en festlig avslutning på karriären för Heynckes – han lade av 2013 efter att ha styrt Bayern till en trippel – så måste han ta sig förbi Real Madrid.

– Jag måste säga att det blir ett häftigt möte. En magnifik match, på ett väldigt positivt sätt, säger Heynckes till Reuters.

De två senaste årens Champions League-mästare Real Madrid är i semifinal för åttonde året i följd, och det är upp till den 72-åriga tränaren att hitta en väg förbi de favorittippade spanjorerna till finalen i Kiev den 26 maj.

I den andra semifinalen möts överraskningslagen Liverpool och Roma, en lottning som båda klubbarna lär vara nöjda med. För Liverpools egyptiska skyttekung Mohamed Salah blir det ett kärt återseende med förra klubben.

– Vad som än händer är vi vänner för livet. Vi ser fram emot att träffa dig igen, skrev Roma på sitt officiella Twitterkonto efter lottningen.

– 100 %, svarade Salah snabbt.

Så spelas semifinalerna

  • 24 april: Liverpool – Roma.
  • 25 april: Bayern München – Real Madrid.
  • 1 maj: Real Madrid – Bayern München.
  • 2 maj: Roma–Liverpool.
  • Finalen spelas på Kievs olympiastadion den 26 maj.