ISHOCKEY FM-ligan, semifinal 7/7

  • Kärpät – HIFK 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

Yttern Otto Karvinen, som lämnade Sport efter förra säsongen, öppnade målskyttet för Kärpät i lördagens semifinaldrama i Uleåborg.

Yttern Teemu Tallberg, som höll till i Vasa 2014–2016, stod för repliken i slutet av första perioden, men i andra nätade Kärpät igen.

18-åriga stjärnskottet Kristian Vesalainen gjorde målet som innebär att Kärpät spelar final i FM-ligan. Med i förarbetet fanns en till Sportbekanting, nämligen franska yttern Charles Bertrand som kom till och lämnade Sport samtidigt som Tallberg.

– I slutet av matchen var det enbart kamp från vår sida. HIFK hade lika gärna kunnat vinna, säger Kärpäts tränare Mikko Manner till Kaleva.

Manner, som både spelat i och jobbat som tränare för Sport, konstaterar att säsongen innehållit tuffa möten med Helsingforslaget.

– Det har varit mycket känslor i våra matcher mot HIFK, med utomhusmatch och allt. Det har hänt allt möjligt, men idrotten har hela tiden varit i fokus. Jag har stor respekt för HIFK, säger Manner till Kaleva.

Kärpät, som vann grundserien, ställs mot grundserietrean Tappara i finalserien som börjar på tisdag. Tappara imponerade i sin semifinalserie, där namnstarka grundserietvåan TPS föll i fyra raka matcher.