|

Henrik Lundqvist missar VM

NyhetsbildZoom
Henrik Lundqvist har allt annat än en rolig säsong bakom sig. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Abbie Parr
Det blir ingen guldrepris för Henrik Lundqvist. New York Rangers-målvakten tackar nej till årets VM på grund av sin knäskada. Även svenska Chicago-målvakten Anton Forsberg missar VM.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det tar emot, men måste tyvärr tacka nej till VM i år. Min knäskada som jag dragits med senaste 5–6 månaderna sätter stopp, skriver Henrik Lundqvist på Twitter.

– Ska träffa läkare i veckan för en injektion och sedan blir det rehab närmsta 4 veckorna. Hoppas på en ny chans, fortsätter den svenska stjärnmålvakten, som haft en tuff säsong i NHL.

Rangers blev tidigt avsågat i grundserien och valde att släppa flera av sina stjärnor för att i stället börja bygga upp ett nytt lag. Efter grundseriens slut lovade Lundqvist att ge svenska landslagstränaren Rikard Grönborg besked efter några veckors betänketid och nu kommer beslutet.

Henrik Lundqvist kom till VM i fjol och var en stor bidragande orsak till det svenska guldet.

Henrik Lundqvist och Anton Forsberg är bara två i raden av svenska målvakter som tackat nej till VM. Bland annat har även Vancouvers Jacob Markström, Buffalos Robin Lehner, New Jerseys Eddie Läck och OS-målvakten Jhonas Enroth, som tillbringat säsongen i KHL, lämnat återbud.

VM i Danmark inleds den 4 maj. Sverige spelar i grupp A med bland andra Ryssland, Tjeckien och Schweiz.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan