|

Henrik Lundqvist missar VM

Henrik Lundqvist har allt annat än en rolig säsong bakom sig. Zoom
Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Abbie Parr

Henrik Lundqvist har allt annat än en rolig säsong bakom sig.

Det blir ingen guldrepris för Henrik Lundqvist. New York Rangers-målvakten tackar nej till årets VM på grund av sin knäskada. Även svenska Chicago-målvakten Anton Forsberg missar VM.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det tar emot, men måste tyvärr tacka nej till VM i år. Min knäskada som jag dragits med senaste 5–6 månaderna sätter stopp, skriver Henrik Lundqvist på Twitter.

– Ska träffa läkare i veckan för en injektion och sedan blir det rehab närmsta 4 veckorna. Hoppas på en ny chans, fortsätter den svenska stjärnmålvakten, som haft en tuff säsong i NHL.

Rangers blev tidigt avsågat i grundserien och valde att släppa flera av sina stjärnor för att i stället börja bygga upp ett nytt lag. Efter grundseriens slut lovade Lundqvist att ge svenska landslagstränaren Rikard Grönborg besked efter några veckors betänketid och nu kommer beslutet.

Henrik Lundqvist kom till VM i fjol och var en stor bidragande orsak till det svenska guldet.

Annons
Henrik Lundqvist och Anton Forsberg är bara två i raden av svenska målvakter som tackat nej till VM. Bland annat har även Vancouvers Jacob Markström, Buffalos Robin Lehner, New Jerseys Eddie Läck och OS-målvakten Jhonas Enroth, som tillbringat säsongen i KHL, lämnat återbud.

VM i Danmark inleds den 4 maj. Sverige spelar i grupp A med bland andra Ryssland, Tjeckien och Schweiz.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Malax IF höll på att tappa matchen – men höll undan och vann mot He-Ki

Malax IF ledde med fem mål, men var ändå nära att förlora matchen mot He-Ki på söndagskvällen.

Mest läst senaste veckan