|

Nio män döms för att ha spridit handbollsspelarens bilder

Nora Mörk under VM i december i fjol. Zoom
Foto: Christine Olsson/TT

Nora Mörk under VM i december i fjol.

I höstas blev handbollsstjärnan Nora Mörks mobiltelefon hackad. Nu har nio män straffats för att ha spridit norskans privata bilder, skriver Nettavisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisutredningen omfattar 15 personer misstänkta för ärekränkning. Nio av dem, från unga tonåringar till män i 40-årsåldern, döms till mellan 10 000 och 15 000 norska kronor i böter.

Nora Mörk, som till följd av händelsen funderade på att tacka nej till VM i december, har begärt 150 000 kronor i skadestånd från de 15 misstänkta gärningsmännen. De förhandlingarna bedrivs separat.

– Det är betryggande att polisen tar saken på allvar. Vi uppskattar att det har lagts ned resurser för att identifiera gärningsmännen, säger Nora Mörks pappa Morten till Nettavisen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Racerföraren Valtteri Bottas har rötter i Markby

Valtteri Bottas är ett välkänt namn för alla formel 1-fantaster. Hans släkt kommer från Markby.
Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Mark Thompson

Valtteri Bottas är ett välkänt namn för alla formel 1-fantaster. Hans släkt kommer från Markby.

Leif Åman är en av traktens hängivna släktforskare. När han fick nys om att Valtteri Bottas kunde ha en koppling till Markby började han reda ut saken.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan