|

VPS samarbetsklubb i blåsväder – avstängd av Uefa

NyhetsbildZoom
Mittbacken Elhadji Ciss, som är utlånad till VPS från FC Sion, gjorde en riktigt bra match mot RoPS i lördags, trots att det blev förlust med 0–1. Foto: Linus Lindholm
Schweiziska FC Sion uppfyller inte Uefas licenskrav och stängs därför av från Europaspel i två säsonger, rapporterar schweiziska tidningen Le Nouvelliste.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I vintras kom VPS och schweiziska ligaklubben FC Sion överens om ett samarbete, som hittills inneburit att senegalesiska mittbacken Elhadji Ciss och anfallaren Ibrahima Gueye och italienska mittfältaren Marco Privitera spelar på lån i Vasa fram till månadsskiftet juni-juli.

På måndagen rapporterade Le Nouvelliste att FC Sion har brutit mot Europeiska fotbollsförbundet Uefas licenskriterier och att klubben stängs av från Europaspel i två säsonger. Det är Uefas finanskontroll som tagit beslutet, så orsaken bakom avstängningen är ekonomisk.

FC Sion åläggs dessutom att böta 235 000 euro. Sion ligger för tillfället näst sist i schweiziska ligan, på samma poäng som jumbon FC Lausanne-Sport. Det sista laget i ligan degraderas.

Det är oklart om Uefas beslut påverkar samarbetet mellan VPS och FC Sion. VPS tränare Petri Vuorinen har tidigare sagt till VBL att han gärna behåller åtminstone Ciss och Gueye hela säsongen, och förhandlingar har förts om saken.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan