|

VPS samarbetsklubb i blåsväder – avstängd av Uefa

NyhetsbildZoom
Mittbacken Elhadji Ciss, som är utlånad till VPS från FC Sion, gjorde en riktigt bra match mot RoPS i lördags, trots att det blev förlust med 0–1. Foto: Linus Lindholm
Schweiziska FC Sion uppfyller inte Uefas licenskrav och stängs därför av från Europaspel i två säsonger, rapporterar schweiziska tidningen Le Nouvelliste.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I vintras kom VPS och schweiziska ligaklubben FC Sion överens om ett samarbete, som hittills inneburit att senegalesiska mittbacken Elhadji Ciss och anfallaren Ibrahima Gueye och italienska mittfältaren Marco Privitera spelar på lån i Vasa fram till månadsskiftet juni-juli.

På måndagen rapporterade Le Nouvelliste att FC Sion har brutit mot Europeiska fotbollsförbundet Uefas licenskriterier och att klubben stängs av från Europaspel i två säsonger. Det är Uefas finanskontroll som tagit beslutet, så orsaken bakom avstängningen är ekonomisk.

FC Sion åläggs dessutom att böta 235 000 euro. Sion ligger för tillfället näst sist i schweiziska ligan, på samma poäng som jumbon FC Lausanne-Sport. Det sista laget i ligan degraderas.

Det är oklart om Uefas beslut påverkar samarbetet mellan VPS och FC Sion. VPS tränare Petri Vuorinen har tidigare sagt till VBL att han gärna behåller åtminstone Ciss och Gueye hela säsongen, och förhandlingar har förts om saken.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Tom Håkans aktuell med ny skiva – många av sångerna är dansbandslåtar

KORSHOLM Tom Håkans har släppt en ny skiva – "Semesterkungen". – Jag sitter och väntar på de fysiska skivorna som bäst, säger Tom Håkans då VBL kontaktar honom på torsdag.

Nyhetsbild
Inrikes

Åbo håller låg profil på terrordådets årsdag – på torget syns ingen rädsla

ÅBO På lördag har det gått exakt ett år sedan knivattacken i Åbo centrum, men staden väljer att ligga lågt på terrordådets årsdag. På Salutorget, där attacken började, syns ingen rädsla. – Ända sen jag var ett litet barn har mamma lärt mig att man inte ska vara rädd, och det har jag inte varit, säger Impi Rainio som sålt potatis på torget i 40 års tid.

Opinion

LEDARE Utrikesministern som får säga vad han vill

Speciellt fattiga argentinska kvinnor drabbas. Men vår utrikesminister kvitterar med en pussmun.

Nyhetsbild
Lokalt

Rivning orsakar damm bredvid dagis – fick stänga av ventilationen för barnens skull

VASA Byggandet av ett bostadshus nära Evangeliska folkhögskolan har orsakat huvudbry för Strandsvalans daghem. En förälder till ett av barnen på daghemmet ville att barnen skulle evakueras. Men det värsta borde vara förbi nu, enligt daghemsföreståndare.

Mest läst senaste veckan