|

VPS samarbetsklubb i blåsväder – avstängd av Uefa

Mittbacken Elhadji Ciss, som är utlånad till VPS från FC Sion, gjorde en riktigt bra match mot RoPS i lördags, trots att det blev förlust med 0–1. Zoom
Foto: Linus Lindholm

Mittbacken Elhadji Ciss, som är utlånad till VPS från FC Sion, gjorde en riktigt bra match mot RoPS i lördags, trots att det blev förlust med 0–1.

Schweiziska FC Sion uppfyller inte Uefas licenskrav och stängs därför av från Europaspel i två säsonger, rapporterar schweiziska tidningen Le Nouvelliste.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I vintras kom VPS och schweiziska ligaklubben FC Sion överens om ett samarbete, som hittills inneburit att senegalesiska mittbacken Elhadji Ciss och anfallaren Ibrahima Gueye och italienska mittfältaren Marco Privitera spelar på lån i Vasa fram till månadsskiftet juni-juli.

På måndagen rapporterade Le Nouvelliste att FC Sion har brutit mot Europeiska fotbollsförbundet Uefas licenskriterier och att klubben stängs av från Europaspel i två säsonger. Det är Uefas finanskontroll som tagit beslutet, så orsaken bakom avstängningen är ekonomisk.

FC Sion åläggs dessutom att böta 235 000 euro. Sion ligger för tillfället näst sist i schweiziska ligan, på samma poäng som jumbon FC Lausanne-Sport. Det sista laget i ligan degraderas.

Det är oklart om Uefas beslut påverkar samarbetet mellan VPS och FC Sion. VPS tränare Petri Vuorinen har tidigare sagt till VBL att han gärna behåller åtminstone Ciss och Gueye hela säsongen, och förhandlingar har förts om saken.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Utvisning början på slutet – VPS ute ur cupen

Steven Morrissey var hemmalagets bästa spelare i första halvlek. I början av andra blev han utvisad.
Foto: Linus Lindholm

Steven Morrissey var hemmalagets bästa spelare i första halvlek. I början av andra blev han utvisad.

VPS kunde ha gjort flera mål i första halvlek. I stället låg laget under i halvtid och i början av andra blev det ett rött kort.

Mest läst senaste veckan