|

VPS samarbetsklubb i blåsväder – avstängd av Uefa

NyhetsbildZoom
Mittbacken Elhadji Ciss, som är utlånad till VPS från FC Sion, gjorde en riktigt bra match mot RoPS i lördags, trots att det blev förlust med 0–1. Foto: Linus Lindholm
Schweiziska FC Sion uppfyller inte Uefas licenskrav och stängs därför av från Europaspel i två säsonger, rapporterar schweiziska tidningen Le Nouvelliste.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I vintras kom VPS och schweiziska ligaklubben FC Sion överens om ett samarbete, som hittills inneburit att senegalesiska mittbacken Elhadji Ciss och anfallaren Ibrahima Gueye och italienska mittfältaren Marco Privitera spelar på lån i Vasa fram till månadsskiftet juni-juli.

På måndagen rapporterade Le Nouvelliste att FC Sion har brutit mot Europeiska fotbollsförbundet Uefas licenskriterier och att klubben stängs av från Europaspel i två säsonger. Det är Uefas finanskontroll som tagit beslutet, så orsaken bakom avstängningen är ekonomisk.

FC Sion åläggs dessutom att böta 235 000 euro. Sion ligger för tillfället näst sist i schweiziska ligan, på samma poäng som jumbon FC Lausanne-Sport. Det sista laget i ligan degraderas.

Det är oklart om Uefas beslut påverkar samarbetet mellan VPS och FC Sion. VPS tränare Petri Vuorinen har tidigare sagt till VBL att han gärna behåller åtminstone Ciss och Gueye hela säsongen, och förhandlingar har förts om saken.

Visa fler
Kommentarer
|

Petri Fahler lämnar VPS för nytt jobb: "Ingen dramatik bakom beslutet"

Nyhetsbild
VPS vd Petri Fahler har ett nytt jobb som väntar i höst. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
VPS vd Petri Fahler avgår. Under tiden som en ny vd vaskas fram tar styrelsen över den operativa verksamheten. Ingen dramatik ligger bakom beslutet, försäkrar både Fahler och styrelsens ordförande Riku Asukas.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan