Vegas Golden Knights säkrade spel i andra slutspelsomgången genom att besegra Los Angeles Kings med 0–1 (0–0, 0–1, 0–0) natten till onsdagen finsk tid.

Kanadensiska backen Brayden McNabbs mål i andra perioden räckte till seger i och med att hans landsman Marc-Andre Fleury gjorde en strålande match i Vegas mål och höll nollan med 31 räddningar.

Segern innebar 4–0 i matcher och ännu ett stycke NHL-historia för Vegas, som vann Stillahavsdivisionen i grundserien och slog rekord i både vunna matcher (51) och poäng (109) för ett lag som gör sin första NHL-säsong.

– Alla bidrar till våra framgångar. Alla fyra kedjor och sex backar kör på och det är vår styrka. Alla bidrar, säger Fleury till nhl.com.

– Det har varit otroligt. Två bra lag möttes och vi hade lite mer flyt med pucken och fick utdelning vid rätt tillfällen, säger Vegas kanadensiska tränare Gerard Gallant.

Ässätfostrade centern Erik Haula har blommat ut rejält i Vegas. I grundserien satte han nytt personligt poängrekord med råge (29+26=55) och han avgjorde match nummer två mot LA Kings med ett läckert frilägesmål i den andra förlängningsperioden.

– Det känns bra att det blev seger och att vi är klara för nästa omgång. 4–0 i matcher betyder att vi får vila lite längre och några spelare får återhämta sig i lugn och ro. Det gör säkert gott, säger 27-åriga Haula till Yle.

– Alla vet att den fjärde vinsten är svårast att ta. Nu börjar vi fokusera på nästa omgång och vi är fortfarande hungriga.

I den andra slutspelsomgången ställs Vegas mot San Jose Sharks eller Anaheim Ducks. Lagen möts för fjärde gången tidigt på torsdagsmorgonen finsk tid och San Jose leder med 3–0 i matcher.

– Det spelar ingen roll vilket lag vi kommer att möta. Det är två bra lag och oberoende vilket vi möter så måste nivån höjas, säger Haula.

Minnesota Wild ligger under med 3–1 i matcher mot Winnipeg Jets efter att Jets vann med 0–2 (1–0, 0–0, 1–0) natten till onsdagen finsk tid. Två mål av kanadensiska centern Mark Scheifele, varav det andra i tom bur, säkrade segern.

Zoom

Mikael Granlund och hans Minnesota fick inte stopp på Winnipegs Mark Scheifele i den fjärde slutspelsmatchen lagen emellan. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Hannah Foslien


Yttern Patrik Laine har nätat för Winnipeg i två av matcherna, men blev utan poäng i match nummer fyra. I Minnesota har centern Mikko Koivu (0+4) och yttern Mikael Granlund (1+2) varit bra i slutspelsserien, men den kan ta slut för den finländska duons del när lagen möts igen natten till lördagen finsk tid.

– Det enda som gäller är att vi måste vinna nästa match. Vi har några dagar vila nu och måste slicka såren och förbereda oss. Det här är långt ifrån över, säger Granlund till nhl.com.

Columbus Blue Jackets föll med 2–3 i förlängning (0–0, 1–2, 1–0, 0–0, 0–1) mot Washington Capitals. Columbus leder serien med 2–1 i matcher.