Finland låg under i första perioden, lyfte sig och kvitterade i den andra och avgjorde i den tredje.

Lördagens EHT-match mellan Ryssland och Finland slutade 1–2 (1–0, 0–1, 0–1).

Nikita Gusev gav Ryssland ledningen sju minuter in i matchen.

I andra perioden gav Ryssland sedan Finland en möjlighet till mål. Ryssland åkte på en utvisning efter att pucken hamnat bland publiken. Finland tackade och tog emot den möjligheten. Henri Jokiharju gjorde 1–1 i numerärt överläge. Det var hans första landslagsmål.

Finland var väl värt sitt mål i andra perioden. Det här var en period då Finland spelade bra.

I tredje perioden var Finland pressat. Ett ryskt mål eller en förlängning hängde i luften.

I stället slog Finland till och gjorde mål på en kontring med cirka två minuter kvar. Marko Anttila skarvade pucken till Jere Sallinen som inte tvekade.

En annan bidragande orsak till Finlands seger var Ville Hussos säkra spel i målet.

– Vi behövde den här erfarenheten. Det var fint att vi lyckades vända ett 1–0-underläge till en seger, säger Lauri Marjamäki till Yle.

På söndag möter Finland Sverige klockan 19.15. Båda lagen har besegrat Ryssland, men förlorat mot Tjeckien i den här EHT-turneringen.