Finland inledde matchen bra och halvvägs in i första perioden gick Lejonen upp i ledning genom Antti Suomela, som var först på en målvaktsretur.

FM-ligans poängkung var också inblandad i det andra målet – och har spelat bra i de senaste landskamperna

Suomela torde vara högaktuell för VM, som börjar i Danmark om en dryg vecka.

– Vi var välförberedda inför den här matchen och den första perioden var riktigt bra. Det är ovanligt att göra sju mål, sade förbundskaptenen Lauri Marjamäki till Yle.

Två vinster och en förlust blev Lejonens saldo under helgens EHT-turnering i Tjeckien. Efter en trög start på turneringen spelade laget upp sig och det gav en andra plats i turneringen.

Efter Olli Palolas 2–0-mål tog Sverige över och Anton Rödin reducerade. Men trots bra svenskt spel blev det ingen kvittering. I stället utökade backen Henri Jokiharju ledningen till 3–1.

Finland gjorde igen ett tidigt mål i den tredje perioden då Juuso Puustinen fick öppet mål efter dåligt svenskt försvarsspel.

Pekka Jormakka gjorde 5–2 och Ville Pokka 6–3 i tom kasse. Slutresultatet 7–3 fastställde Sami Sandell i slutsekunderna

Nästa vecka spelas säsongens sista EHT-turnering i Sverige. Den finländska truppen till den turneringen blir troligen klar på måndag.