|

Två VM-lejon på väg till NHL

NyhetsbildZoom
Juuso Riikola har offensiva kvaliteter, men kan även sköta jobbet i egen zon – som här då han brottas med kanadensiska yttern Jordan Eberle. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Finland imponerade i gruppspelet och det blåvita spelarna har fått sig ett fint skyltfönster. Nu är åtminstone två spelare som håller till i FM-ligan aktuella för NHL, enligt Iltalehti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Yttern Saku Mäenalanen, som vann FM-guld med Kärpät, och backen Juuso Riikola, som spelat för KalPa och skrev på för Lukko efter ligasäsongen, är på väg till NHL, enligt Iltalehti.

Om Mäenalanen cirkulerar uppgifter om att han skulle vara klar för att bli lagkamrat med Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen i Carolina Hurricanes.

Zoom

Saku Mäenalanen har visat upp ett ettrigt spel i VM och bland annat lyckats reta upp kanadensiska och amerikanska stjärnor. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen


23-åriga Saku Mäenalanen har hållit till i Finlands fjärdekedja, med Janne Pesonen och Marko Anttila, i VM i Danmark. Han har 2+1 på sju matcher och plus/minus-saldot +2.

24-åriga Juuso Riikola har varit sjunde back, men matchats flitigt och blixtrat till med fina offensiva räder. Riikola har 0+2 på sju matcher och ligger på +5.

Kommentarer
|

Häger sjätte, Ray sjunde i junior-FM

Nyhetsbild
Julia Häger. Foto: Arkiv/Heidi Lehikoinen
FM i Kuopio fortsatte i dag med distanslopp. Damerna har kommit i mål och där var Julia Häger och Hanna Ray bäst bland FSS:arna.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan