|

Två VM-lejon på väg till NHL

NyhetsbildZoom
Juuso Riikola har offensiva kvaliteter, men kan även sköta jobbet i egen zon – som här då han brottas med kanadensiska yttern Jordan Eberle. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Finland imponerade i gruppspelet och det blåvita spelarna har fått sig ett fint skyltfönster. Nu är åtminstone två spelare som håller till i FM-ligan aktuella för NHL, enligt Iltalehti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Yttern Saku Mäenalanen, som vann FM-guld med Kärpät, och backen Juuso Riikola, som spelat för KalPa och skrev på för Lukko efter ligasäsongen, är på väg till NHL, enligt Iltalehti.

Om Mäenalanen cirkulerar uppgifter om att han skulle vara klar för att bli lagkamrat med Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen i Carolina Hurricanes.

Zoom

Saku Mäenalanen har visat upp ett ettrigt spel i VM och bland annat lyckats reta upp kanadensiska och amerikanska stjärnor. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen


23-åriga Saku Mäenalanen har hållit till i Finlands fjärdekedja, med Janne Pesonen och Marko Anttila, i VM i Danmark. Han har 2+1 på sju matcher och plus/minus-saldot +2.

24-åriga Juuso Riikola har varit sjunde back, men matchats flitigt och blixtrat till med fina offensiva räder. Riikola har 0+2 på sju matcher och ligger på +5.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Väktarstrejk stänger tågstationer i Karleby och Vasa

KARLEBY/VASA VR:s stationsbyggnader i Karleby och Vasa kommer att vara stängda under väktarstrejken, som inleds på onsdag.

Nyhetsbild
Lokalt

Sänk farten – Nu börjar vinterhastigheterna gälla

Vinterhastigheterna tas i bruk före veckoslutet, meddelar Trafikverket. Det betyder att hastighetsbegränsningen på landsvägarna i allmänhet blir 80 kilometer i timmen. På motorvägarna gäller 100 kilometer i timmen.

Nyhetsbild
Lokalt

Bil krockade med långtradare – släpet blockerade vägen

PÖRTOM Riksväg 8 var stängd lite norr om Pörteborg i flera timmars tid och polisen dirigerade trafiken via mindre vägar. Långtradarsläpet blockerade riksvägen. Det var vid 16-tiden som en personbil krockade med långtradarens släp. Uppdaterad 21.00.

Nyhetsbild
Lokalt

Forskarens råd för fungerande tvåspråkighet: Sätt ribban högt

Cirka 200 personer deltog i ett allmänt möte om den pågående kommunfusionsutredningen mellan Korsholm och Vasa. Mötet hölls i Levón-auditoriet vid Vasa universitet.

Mest läst senaste veckan