|

Två VM-lejon på väg till NHL

NyhetsbildZoom
Juuso Riikola har offensiva kvaliteter, men kan även sköta jobbet i egen zon – som här då han brottas med kanadensiska yttern Jordan Eberle. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Finland imponerade i gruppspelet och det blåvita spelarna har fått sig ett fint skyltfönster. Nu är åtminstone två spelare som håller till i FM-ligan aktuella för NHL, enligt Iltalehti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Yttern Saku Mäenalanen, som vann FM-guld med Kärpät, och backen Juuso Riikola, som spelat för KalPa och skrev på för Lukko efter ligasäsongen, är på väg till NHL, enligt Iltalehti.

Om Mäenalanen cirkulerar uppgifter om att han skulle vara klar för att bli lagkamrat med Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen i Carolina Hurricanes.

Zoom

Saku Mäenalanen har visat upp ett ettrigt spel i VM och bland annat lyckats reta upp kanadensiska och amerikanska stjärnor. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen


23-åriga Saku Mäenalanen har hållit till i Finlands fjärdekedja, med Janne Pesonen och Marko Anttila, i VM i Danmark. Han har 2+1 på sju matcher och plus/minus-saldot +2.

24-åriga Juuso Riikola har varit sjunde back, men matchats flitigt och blixtrat till med fina offensiva räder. Riikola har 0+2 på sju matcher och ligger på +5.

Kommentarer
|

Tony Sund: "min bästa match hittills"

Nyhetsbild
Tony Sund gjorde sin fjärde A-landskamp. Foto: Teijo Pirttimäki
IFK Lepplax-fostrade Tony Sund var mycket nöjd efter fredagens A-landskamp i Karleby.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Tony Sund: "min bästa match hittills"

ISHOCKEY IFK Lepplax-fostrade Tony Sund var mycket nöjd efter fredagens A-landskamp i Karleby.

Nyhetsbild
Ekonomi

Finländskt företag anställer människor från Nairobis slum – "Arbetarna får ett bättre liv"

Tillsammans med unga vuxna från slummen i Nairobi tillverkar Shadeshares solglasögon i Kenya. – Det är inget välgörenhetsprojekt. Vi vill hjälpa dessa unga vuxna till ett bättre liv, säger en av grundarna, Sari Kanti-Paul.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Wasa Sångargille förverkligar en helt galen idé

ANNONS FRÅN WASA SÅNGARGILLE Vad tänker du på när du hör ordet manskörssång? Någon svarar: Äldre allvarsamma herrar som sjunger fosterländska sånger. En annan tänker på stela frackklädda män som skrålar snapsvisor medan en tredje hör vårvisor från en högt belägen balkong.

Nyhetsbild
Lokalt

Jimi vill rädda Notre-Dames orgel – ordnar välgörenhetskonsert i Vasa

VASA Arbetet som organist har fört Jimi Järvinen från Vasa via Madrid till Strasbourg, där han nu bor. Han har spelat orgel i Notre-Dame, och nu vill han stöda renoveringen efter branden.

Mest läst senaste veckan