|

Två unga spelare klara för Sport

Backen Toivo Pennanen tog guld med KalPa i A-juniorernas FM-liga. Anfallaren Gustav William Borvik gjorde debut i den svenska ligan förra säsongen. Nästa säsong spelar båda i Sport.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Toivo Pennanen är en 20-årig back som kommer från KalPa. Den gångna säsongen var han med och vann A-juniorernas FM-liga.

Pennanen var bäst av ligabackarna i ligaslutspelet. Han hade +13 i plusminusstatistiken och gjorde 12 poäng (4+8) på 13 matcher.

Den norske anfallaren Gustav Willman Borvik har hört till Luleå de två senaste säsongerna. Den här vintern gjorde han debut i den svenska ligan och fick sex ligamatcher på sitt konto.

Den 19-årige anfallaren kan spela både som center och som ytter.

– Båda spelarna ger vår trupp bredd och kamp om spelplatserna. De är unga, lovande spelare som vill framåt. Genom hårt arbete i vardagen ska vi utveckla dem till elitspelare i vårt lag, säger sportchefen Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Pennanen och Willman Borvik har bägge kontrakt för en säsong med option för ytterligare en. I Willman Borviks kontrakt ingår dessutom en tryout-period till och med slutet av augusti.

Sports tränarstab förstärks också. Ny i tränarteamet är mentaltränaren Lasse Norrgård.

– Vi följer med vår tid och vill utveckla våra verktyg i en allt hårdare konkurrens. Han blir en del av vårt tränarteam och ska med sin kunskap vara till hjälp för både tränare och spelare när det gäller den mentala biten, säger Jämsä.

Norrgårds kontrakt är ettårigt.

Kommentarer
|

Schwartz trippel sänkte Winnipeg – Laine på semester

Nyhetsbild
St Louis Jaden Schwartz firar sitt andra mål som kom i numerärt överläge i andra perioden. Foto: Jeff Roberson/AP/TT
Jaden Schwartz är dagens hjälte i St Louis. Kanadensaren gjorde tre mål när St Louis vann över Winnipeg med 3–2 och gick vidare till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare hoppas på diskussion om förhållandets inverkan på sexlusten

Variation i sexlusten är alldeles normalt, särskilt i långvariga relationer, säger Annika Gunst som skrivit en doktorsavhandling om låg sexlust bland kvinnor.

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis ... eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan