|

Två unga spelare klara för Sport

Backen Toivo Pennanen tog guld med KalPa i A-juniorernas FM-liga. Anfallaren Gustav William Borvik gjorde debut i den svenska ligan förra säsongen. Nästa säsong spelar båda i Sport.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Toivo Pennanen är en 20-årig back som kommer från KalPa. Den gångna säsongen var han med och vann A-juniorernas FM-liga.

Pennanen var bäst av ligabackarna i ligaslutspelet. Han hade +13 i plusminusstatistiken och gjorde 12 poäng (4+8) på 13 matcher.

Den norske anfallaren Gustav Willman Borvik har hört till Luleå de två senaste säsongerna. Den här vintern gjorde han debut i den svenska ligan och fick sex ligamatcher på sitt konto.

Den 19-årige anfallaren kan spela både som center och som ytter.

– Båda spelarna ger vår trupp bredd och kamp om spelplatserna. De är unga, lovande spelare som vill framåt. Genom hårt arbete i vardagen ska vi utveckla dem till elitspelare i vårt lag, säger sportchefen Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Pennanen och Willman Borvik har bägge kontrakt för en säsong med option för ytterligare en. I Willman Borviks kontrakt ingår dessutom en tryout-period till och med slutet av augusti.

Sports tränarstab förstärks också. Ny i tränarteamet är mentaltränaren Lasse Norrgård.

– Vi följer med vår tid och vill utveckla våra verktyg i en allt hårdare konkurrens. Han blir en del av vårt tränarteam och ska med sin kunskap vara till hjälp för både tränare och spelare när det gäller den mentala biten, säger Jämsä.

Norrgårds kontrakt är ettårigt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan