|

VPS fortsätter ha skadeproblem i backlinjen

NyhetsbildZoom
Timi Lahti är tillbaka i VPS startelva. Foto: Arkiv/Lisen Julin
VPS tar nya tag efter landslagspausen genom en knepig bortamatch mot RoPS i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trots en välkommen vilopaus i och med landslagspausen saknar VPS fortfarande flera viktiga kuggar i laguppställningen, till exempel vänsterbacken Jesper Engström och mittbacken Elhadji Ciss.

Högerbacken Alexander McQueen fanns med när VPS kryssade 1–1 i derbyt mot SJK innan landslagspausen, men nu saknas även han i matchtruppen. Däremot är viktiga mittbacken Timi Lahti redo för spel igen och att han tar plats i backlinjen medan McQueen utgår är den enda ändringen jämfört med SJK-matchen. Mittfältaren Juho Lähde är också klar för spel igen, men startar på bänken.

Positivt är också att offensiva mittfältaren Joonas Vahtera fanns med i startelvan och spelade 82 minuter när akademilaget besegrade FC Kiisto med 4–3 i måndagskvällens division 3-derby i Sandviken, men Vahtera har en bit kvar till en matchform som håller för FM-ligan.

VPS ser ut att ställa upp med Berkant Güner, som bättrat på sitt spel i de senaste matcherna, och Jerry Voutilainen, som var en av planens bästa spelare i nygamla rollen som back mot SJK, som wingbacks i kvällens match i Rovaniemi.

VPS startelva: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David – Berkant Güner, Aatu Laatikainen, Omar Jama, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Hindrek Ojamaa, Akseli Kalermo, Marco Privitera, Fabrice Gatambiye, Juho Lähde, Ibrahima Gueye.

Avspark 18.30 i Rovaniemi.

När VPS och RoPS möttes i Sandviken i början av säsongen vann gästerna med 0–1 efter mål av yttern Lassi Lappalainen. RoPS ligger på tredje plats i ligatabellen, sex poäng före sjuan VPS.

Kommentarer
|

Jona Nyström: Fotbollsåret börjar med ovisst derby mellan VPS och SJK

Nyhetsbild
Jona Nyström. Foto: VBL
Som traditionen bjuder spelar VPS cupmatch i Seinäjoki i vintertider. Fredagens match ger en antydan om vad VPS vill spelmässigt den här säsongen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Mest läst senaste veckan