|

Sparkade tränaren Lopetegui: Sorgligaste dagen sedan mamma dog

NyhetsbildZoom
Julen Lopetegui. Foto: AP/TT
Julen Lopetegui blev klar som Zinedine Zidanes ersättare. Då fick han sparken av Spanien, bara två dagar innan första VM-matchen. – I går var den sorgligaste dagen i mitt liv sedan min mamma dog, säger Real Madrids nya tränare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nyheten slog ned som en bomb mitt i det spanska VM-lägret i Krasnodar.

I onsdags fick landslagstränaren Julen Lopetegui sparken för att han hade gjort klart med Real Madrid bakom ryggen på de spanska förbundet. Samtidigt som Ryssland och Saudiarabien sparkade i gång fotbolls-VM presenterades Lopetegui på sin nya hemmaarena – Santiago Bernabéu.

På presskonferensen fick 51-åringen kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

– I går var den sorgligaste dagen i mitt liv sedan min mamma dog. Men i dag är den lyckligaste dagen i mitt liv. Vi är övertygade om att vi agerade på ett tydligt och ärligt sätt, säger Lopetegui.

Real Madrids president Florentino Pérez kallade det spanska förbundets reaktion för "oproportionerlig" och "orättvis".

– Vi ville göra den här presentationen efter att Spanien vunnit ett nytt VM-guld, men omständigheterna har gjort att vi står här nu, säger Perez.

– Det finns inte en enda anledning till att Lopetegui inte ska stå där på Spaniens bänk (mot Portugal på fredag).

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antti Koski överklagar silobeslutet – vill renovera, inte riva

VASA Antti Koski kommer att ansöka om besvärsrätt hos högsta förvaltningsdomstolen angående det senaste silobeslutet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan