Att oavgjort skulle ta båda lagen vidare var väl känt på förhand. Och blev ännu mer tydligt redan efter några minuters spel på Luzjniki-stadion i Moskva.

Tempot var lågt och chanserna få. Och efter ett tag hördes till och med spridda burop från publiken över båda lagens tämligen måttliga entusiasm.

När dessutom Peru snabbt tog ledningen mot Australien i parallell-matchen i Sotji dog dessutom det mesta av den eventuella spänning som fanns. En australisk seger hade kunnat ställa till problem för Danmark vid en förlust – men nu var det aldrig riktigt nära.

Danmarks norske förbundskapten Åge Hareide flaggade redan på förhand om försiktighet.

– Det är klart att vi vet att det är nog med en poäng, så därför kanske organisationen blir lite annorlunda. Det viktigaste för oss nu är att inte ge så mycket utrymme som vi gjorde mot Australien, sade Hareide på sin presskonferens i måndags.

Franske kollegan Didier Deschamps ville för sin del ge fler spelare i truppen en chans, när laget ändå redan var klart för åttondelsfinal.

– Vi har en grupp på 23 spelare. Och alla spelare som är här är det för att de är kapabla att vara startspelare, sade Deschamps.

Om någon verkligen tog chansen var dock svårt att säga. Antoine Griezmann var fantastisk i hemma-EM 2016, men är nu långt ifrån toppformen. Thomas Lemar var möjligen den som gjorde det piggast av de sex nya fransmännen på plan, tillsammans med inhopparen Nabil Fekir.

Och målchanserna då?

Nja, tyvärr. De var inte många. En bra frispark från Christian Eriksen och ett gott skott från Fekir. Sedan var det inte så mycket mer.

I Sotji höll under tiden redan utslagna Peru undan för Australien, vann med 2–0 och säkrade landets första VM-seger på över 30 år.