Detta efter att man besegrade Nigeria med 2–1, samtidigt som Kroatien besegrade Island med 2–1.

När Nigeria kvitterade Lionel Messis ledningsmål från den första halvleken på en straff i inledningen av den andra så såg det mörkt ut för "Los Albicelestes". Men i den 87:e minuten hittade mittbacken Marcos Rojo ett förlösande 2–1-mål för Argentina till den sydamerikanska publikens öronbedövande jubel i S:t Petersburg.

Där och då stod det dock fortfarande 1–1 i mötet mellan Island och Kroatien, och en isländsk seger där hade inneburit att 2–1 för Argentina inte hade räckt.

Nu var det dock i stället Kroatien som gjorde matchens sista mål och vann gruppen på full pott. För Island, likt Nigeria, tog VM-äventyret slut i gruppspelet. För Argentina väntar nu Frankrike i åttondelsfinal. För Kroatien väntar Danmark.