|

Kroatien sparkar ledare efter Ukraina-film

NyhetsbildZoom
Domagoj Vida, till höger, får vara kvar i VM-truppen, men Kroatien sparkar en tränare efter videoskandalen. Foto: Alexander Zemlianichenko
Kroatien har sparkat en av landslagets ledare, Ognjen Vukojevic, som firade segern mot Ryssland med att publicera en videofilm som hyllar Ukraina i sociala medier. Spelaren Domagoj Vida som också är med i filmen får dock vara kvar i VM-truppen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vidas och Ognjen Vukojevics video kritiserades av ryska politiker och ledde till en varning från internationella fotbollförbundet Fifa.

Kroatien har bett Ryssland om ursäkt liksom Vida och Vukojevic. Båda har tidigare spelat för den ukrainska klubben Dynamo Kiev.

Relationerna mellan Ukraina och Ryssland är ansträngda på grund av den militära konflikten i Ukraina som inleddes 2014 och den ryska annekteringen av Krim.

Kroatien möter England i VM-semifinal på onsdag.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan