|

Kroatien sparkar ledare efter Ukraina-film

NyhetsbildZoom
Domagoj Vida, till höger, får vara kvar i VM-truppen, men Kroatien sparkar en tränare efter videoskandalen. Foto: Alexander Zemlianichenko
Kroatien har sparkat en av landslagets ledare, Ognjen Vukojevic, som firade segern mot Ryssland med att publicera en videofilm som hyllar Ukraina i sociala medier. Spelaren Domagoj Vida som också är med i filmen får dock vara kvar i VM-truppen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vidas och Ognjen Vukojevics video kritiserades av ryska politiker och ledde till en varning från internationella fotbollförbundet Fifa.

Kroatien har bett Ryssland om ursäkt liksom Vida och Vukojevic. Båda har tidigare spelat för den ukrainska klubben Dynamo Kiev.

Relationerna mellan Ukraina och Ryssland är ansträngda på grund av den militära konflikten i Ukraina som inleddes 2014 och den ryska annekteringen av Krim.

Kroatien möter England i VM-semifinal på onsdag.

Kommentarer
|

United klart för kvartsfinal i FA-cupen

Nyhetsbild
Paul Pogba, framspelare och målgörare när Manchester United tog sig till kvartsfinal i FA-cupen. Foto: Matt Dunham/AP/TT
Manchester United stormar fram på alla inhemska fronter, pånyttfött som laget är sedan Ole Gunnar Solskjär tog över efter José Mourinho i december, slet ur livremmen och kopplade ur säkerhetsbältet.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan