|

Belgien: "Vår plikt att bli trea"

NyhetsbildZoom
Axel Witsel tycker att det är Belgiens plikt att vinna mot England. Arkivbild. Foto: Frank Augstein
En bronsmatch är en missad finalmatch – en match man egentligen inte vill spela.Men såväl Belgien som England vill såklart avsluta VM snyggt.– Det är vår plikt att sluta trea – för landet, laget och spelarna, säger Belgiens mittfältare Alex Witsel inför bronsmatchen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är andra gången Belgien och England möts under VM i Ryssland. Den första matchen, den sista gruppspelsmatchen, spelade mindre roll då båda lagen redan var klara att gå vidare från gruppen.

Den här matchen gäller en tredje plats i VM – men Englands förbundskapten Gareth Southgate har ändå sagt att det är "en match som inget lag vill spela".

Trots det vill båda laget avsluta VM med flaggan i topp – och för Belgiens del skulle en bronsmedalj innebära landets främsta placering någonsin i ett fotbolls-VM.

– Det är inte varje dag vi har möjligheten att spela den här typen av VM-match. Vi är motiverade även om kvällen efter semifinalen var tuff, säger mittfältaren Alex Witsel.

Belgien förlorade semifinalen mot Frankrike med 0–1 och för England blev det samma siffror mot Kroatien efter förlängning. Frågan är vilket av lagen som mentalt lyckats ladda om bäst inför dagens match.

– Vi vill inte lämna VM med något annat än en bra känsla. Vi kommer att ge allt för att nå dit och det skulle vara en bedrift att bli trea för första gången i Belgiens historia, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan