|

VPS testar två spelare från Ghana

NyhetsbildZoom
Fotboll. Arkivbild. Foto: Carina Johansen/NTB/TT
Mittfältaren Bernard Sarfo och anfallaren Emmanuel Ofei har tränat med VPS den här veckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bernard Sarfo och Emmanuel Ofei har tidigare bara spelat fotboll i sitt hemland Ghana. Nu prövar de på fotboll i Finland. Duon provspelar i VPS.

– Bernard och Emmanuel är i 20-årsåldern, bägge små, men tekniskt skickliga spelare som klarar sig bra på små ytor, säger VPS tränare Petri Vuorinen på klubbens webbplats där nyheten publicerades på fredagen.

En eventuell fortsättning i VPS avgörs efter att Sarfo och Ofei har spelat en träningsmatch i Sverige nästa vecka.

– De spelar med en amerikansk grupp i Sverige och vi får rapporter om deras insats. Sedan ser vi om de fortsätter träna med oss i Vasa, säger Vuorinen.

VPS möter KuPS på bortaplan på söndag.

Nästa hemmamatch är måndagen den 30 juli. Då gästas VPS av FC Lahti.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

820 plättar serverades i Borgaregatans skola

VASA I Borgaregatans skola firade man Hem och skola-dagen en vecka i förväg. På fredagsmorgonen bjöd föräldraföreningen hela skolan på plättar med sylt och grädde.

Nyhetsbild
Ekonomi

LISTA: Här är de dyraste lägenheterna i Vasa

Här tar vi en titt på de dyraste lägenheterna i Vasa som är till salu just nu - som inte är i nyproduktion. Vilken bostad skulle du välja?

Nyhetsbild
Inrikes

I dag röstar riksdagen om Timo Soini

I dag röstar riksdagen om förtroendet för utrikesminister Timo Soini (Blå). Anledningen är hans uttalanden om abort. Här kan du se livesändningen med start klockan 13.

Nyhetsbild
Inrikes

Enorma skillnader i kommunernas ekonomi – så här skuldsatt är din kommun

Kontrasterna mellan kommunerna på Åland är enorma medan Larsmo tog mest lån jämfört med kommunens storlek år 2017.

Mest läst senaste veckan