U19-EM Semifinal

• Italien – Frankrike 2–0 (2–0)

Franska lagkaptenen Malang Sarr var i blickfånget i början av matchen. Mittbacken inledde med att nästan göra självmål och var sedan nära att sätta bollen i Italiens mål när han var först på en hörna och träffade ribban.

Franska vänsteryttern Myziane Maolida hann testa italienska målvakten Alessandro Plizzari med ett halvtamt avslut från vänster innan öppningsmålet kom – i andra ändan av planen.

Kvicke högerbacken Raoul Bellanova spelade in till mittfältaren Christian Capone som säkert placerade in bollen från nära håll.

1–0 i 27:e minuten, och 2–0 kom i 30:e.

Anfallaren Moise Kean hade lite flyt när han fick med sig bollen i ett friläge och kunde rulla in 2–0 via utrusande målvakten Yehvann Diouf – misstänkt offside på Kean, ska tilläggas.

I 40:e minuten fick franska mittfältaren Mickaël Cuisance prova på en frispark strax utanför straffområdet, men träffade ribban. I anfallet efter missade anfallaren Amine Gouiri målet från fem meter och Kean avslutade halvleken genom att bränna ett friläge på tilläggstid.

Frankrike kopplade grepp genom hög press i början av andra halvlek, men Italien fick ordning på leden efter ett tag och matchbilden jämnade ganska snabbt ut sig.

I 63:e minuten rullade Frankrikes inbytte vänsterytter Lenny Pintor in bollen i öppet mål på ett nätt inspel av högeryttern Moussa Diaby, men assisterande domaren viftade med flaggan. Pintor fick strax chansen igen, men missade från nära håll.

Frankrike fortsatte ånga på, men avsluten var inte i närheten av att vara tillräckligt bra för att överlista solide Plizzari i målet.

Det italienska försvaret höll tätt centralt och fransmännen, som började se trötta ut, fick inte till det i och kring det italienska straffområdet, och när läget kom på tilläggstid hann inte Pintor få tillräckligt bra touch på bollen från en meter.