Ott Tänak hade en knapp ledning före norska Citroen-föraren Mads Östberg efter att ha vunnit fyra av fredagens tio specialsträckor.

Takten var densamma på lördagen och Tänak radade upp fem raka segrar innan fjolårssegraren Esapekka Lappi fick upp farten. Finländaren vann de tre avslutande specialsträckorna och har nu klättrat till fjärde plats sammanlagt.

Det är dock en lång väg till podiet för Lappi. Trean Jari-Matti Latvala är dryga halvminuten före och tvåan Östberg, som för tillfället håller den sämsta farten av trion, ytterligare drygt fem sekunder före Latvala.

Om inga tekniska problem eller utkörning sker på söndagen är det Tänak, den 30-åriga esten som kör med landsmannen Martin Järveoja som kartläsare, som vinner. Tänak har lite lugnat ner tempot, troligen på grund av stallorder, men har situationen helt under kontroll. Ledningen mot tvåan Östberg är redan upp i betryggande 39 sekunder.

Desto hårdare är kampen om andra plats. Veli-Matti Latvala tar in sekund efter sekund på Östberg och differensen är endast dryga fem sekunder med fyra specialsträckor kvar.

Hur som helst verkar årets Jyväskylä-rally för andra året i rad bli en stor framgång för Toyota, som har tre av fyra tätekipage inför sista dagen.

I WRC2-klassen tappade 17-årige Kalle Rovanperä ledningen efter tekniskt fel på sista specialsträckan. I stället tog hans landsman, och stallkamrat i Skoda, Eerik Pietarinen ledningen, tvåa är likaså Finlands Jari Huttunen. Rovanperä är fyra, nästan tre minuter efter Pietarinen, som är tolfte sammanlagt.

På söndag körs de fyra avslutande specialsträckorna, sammanlagt drygt 45 kilometer.