Dina Asher-Smith reste hem från Berlin med tre guldmedaljer. Hon vann 100 meter, 200 meter och stafetten 4 x 100 meter i EM.

På hemmaplan i Storbritannien väntade något som hon på förhand beskrev som ett startfält lika tufft som i en OS-final, nämligen 200-metersloppet i Diamond League i Birmingham.

Där lyckades Asher-Smith inte ta hem segern.

Shaunae Biller-Uibo från Bahamas vann på 22,15. Det är nytt tävlingsrekord i Diamond League.

– Det viktigaste för mig var att göra en bra kurva, och efter kurvan använde jag den styrka jag har från 400 meter. 200 meter är inte en sträcka jag älskar. Jag gillar den, men inte lika mycket som 400 meter, säger Biller-Uibo.

Asher-Smith blev tvåa på 22,31. Dafne Schippers från Nederländerna blev trea på 22,41.

– Jag är trött, men jag är glad att jag kunde vara med och tävla i ett så här högklassigt startfält, fullt av tjejer som till skillnad från mig och Dafne är utvilade, säger Asher-Smith.

Förutom Biller-Uibo satte även Malaika Mihambo, Tyskland, och Emmanuel Kipkurui Korir, Kenya, tävlingsrekord.

Kenya tog en fyrdubbel seger på herrarnas 800 meter. Korir vann på 1.42,79. Tvåan Jonathan Kitilit sprang på 1.43,53.

Mihambo vann damernas längdhopp på 696. Det är bara tre centimeter från personbästat som hon hoppat tidigare den här säsongen.

– Jag hade problem med vinden som växlade i början av tävlingen, men jag lyckades göra det bästa utav det till slut. Jag hoppas att jag hoppar lika bra i Diamond League-finalen, eller kanske ännu bättre, säger Mihambo.

Herrarnas spjuttävling avgjordes utan finländare i startfältet. Esten Magnus Kirt satte stopp för en tysk trippelseger. Han kastade in sig på tredje plats med 85,31 i sitt sista kast.

EM-tvåan Anderas Hofmann vann. Han slog till med 89,82 redan i andra omgången.

Julian Weber kastade sitt längsta kast för säsongen – 86,63 – och blev tvåa. Europamästaren Thomas Röhler blev fyra. Hans längsta kast mätte 84,33.

På herrarnas 100 meter sprang fyra löpare under tio sekunder. Christian Coleman från USA var allra snabbast. Hans tid var 9,94.

Den trettonde deltävlingen i Diamond League avgörs den 30 augusti i Zürich. Finalen avgörs dagen efter i Bryssel.

Källa: Alla citat är från Diamond Leagues webbplats.