|

Danska förbundet säger nej till spelarna

NyhetsbildZoom
William Kvist. Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Danska fotbollsförbundet DBU säger nej till landslagsspelarnas bud i avtalstvisten. Nu hotar kaos inför nästa veckas landskamper då förbundet ska försöka hitta andra spelare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I lördags meddelade DBU att förhandlingarna med spelarföreningen om ett nytt landslagsavtal för herrarna hade strandat.

I stället erbjöd förbundet ett tillfälligt avtal till den kommande veckans två landskamper – träningsmatchen borta mot Slovakien på onsdag och hemmamatchen mot Wales i Nations League fyra dagar senare.

På söndagen meddelade spelarna att de ställer upp under det gamla avtalet.

– Vi vill göra allt för att kunna spela, säger William Kvist, som sitter med i spelarföreningens förhandlingsteam.

Något som DBU överraskande förkastar.

– Jag betraktar det som ett ickebud. Det som spelarföreningen erbjuder är att gå tillbaka till ett avtal som gått ut och som vi från DBU:s sida har sagt att vi inte vill förlänga, säger förbundets kommunikationschef Jakob Höyer till Ritzau.

Nu kommer förbundet i stället att försöka hitta andra spelare till landslagstruppen som ska samlas under måndagen.

Det är andra gången på ett år som det danska förbundet och spelarföreningen hamnar i avtalsbråk. I fjol handlade det om damlandslaget som gick ut i strejk och Danmark tvingades lämna walk over till VM-kvalmatchen mot Sverige.

Skulle landskamperna mot Slovakien och Wales ställas in befarar det danska förbundet hårda sanktioner från europeiska fotbollsförbundet Uefa.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan