Yle: Fredric Portin slutar på elitnivå

NyhetsbildZoom
Fredric Portin slutar på elitnivå. Foto: Arkiv/Tuohu Häkkinen/Finlands Orienteringsförbund
Fredric Portin slutar som orienterare på elitnivå. Detta enligt Yle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Portin kommer i framtiden inte längre figurera i landslagskretsarna. Orienteraren har haft samma tankar tidigare under karriären, men då valt att fortsätta. Men inte den här gången.

– Jag kommer helt säkert att fortsätta orientera men jag byter fokus och slutar försöka att bli bättre hela tiden. Jag ska försöka bli sämre så långsamt som möjligt. Jag brinner inte längre för lägerlivet och landslagsaktiviteterna som jag gjorde tidigare, säger Portin till Yle Sporten.

– Jag vill finnas kvar i sporten men har bräddat min syn på de olika rollerna som finns. Jag har bra alternativ och bra saker att göra i mitt liv så det är ingen kris. Jag vill inte att idrotten ska komma först, jag vill satsa mer på familjen och på jobbet.

Portin har tillhört den inhemska eliten under hela 2010-talet och har sex individuella FM-medaljer på sin meritlista. I internationella mästerskap tog han sig två gånger in bland de tio bästa. Portin var nia på långdistansen i EM 2016 och VM-tia på medeldistans samma år.

Kommentarer
|

Första lejonpoängen för Tony Sund

Nyhetsbild
Tony Sund har fått sin första poäng i landslaget. Foto: Arkiv/Jona Nyström
Finlands herrar besegrade Norge med 3–1 i Nordic Cup i Rovaniemi. Tony Sund noterades för en assist.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Snellman öppnar sin första restaurang – i Tammerfors

Snellman-koncernen öppnar sin första snabbmatsrestaurang i centrala Tammerfors. Konsumenterna får en stor del i utvecklingen av restaurangen.

Nyhetsbild
Inrikes

Politisk Tinder ska spräcka filterbubblorna – ger trygg plats för motstridiga åsikter

Vi omger oss ofta med människor som i hög grad delar våra värderingar och åsikter. Den nya plattformen Sverige pratar vill punktera filterbubblorna och skapa samtal mellan människor som tycker olika.

Nyhetsbild
Kultur

Blåsta på gaget i England och roterade på MTV i Tyskland – nu har Timshel avskedsfest

VASA "Förhoppningsvis blir det fler personer i publiken än på scen – för vi blir många på scen" säger det österbottniska popbandet inför sin sista konsert.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Wasa Sångargille förverkligar en helt galen idé

ANNONS FRÅN WASA SÅNGARGILLE Vad tänker du på när du hör ordet manskörssång? Någon svarar: Äldre allvarsamma herrar som sjunger fosterländska sånger. En annan tänker på stela frackklädda män som skrålar snapsvisor medan en tredje hör vårvisor från en högt belägen balkong.

Mest läst senaste veckan