|

Danmarks landslag söker spelare i division 2

NyhetsbildZoom
Danmark står just nu utan lag till onsdagens träningsmatch mot Slovakien och Nations League-mötet med Wales på söndag. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Det finns fortfarande ingen lösning i sikte i konflikten i dansk fotboll. Danska fotbollsförbundet, DBU, jobbar på att hitta ersättningsspelare för veckans två landskamper och nu söker man i division 2-klubbar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdag ska Danmark möta Slovakien i en träningsmatch, och på söndag väntar Nations League-mötet med Wales. Men konflikten mellan DBU och spelarföreningen har gått så långt att förbundet just nu står utan såväl spelare som landslagstränare.

Jakten på ersättningsspelare verkar inte heller gå bra.

På måndagen uppmanade DBU spelare från danska Superligan att meddela sig tillgängliga vid intresse – för att matcherna ska kunna spelas och förbundet därmed ska undvika potentiella miljonböter från Uefa. Spelarföreningen uppmanade i sin tur alla danska spelare, som till vardags har en bit kvar till landslagsnivå, att stötta strejken. Hittills verkar det som att spelarföreningens ord väger tyngst.

Kllubbar ända nere i division 2 har gått ut och sagt att de inte kommer att ställa upp med spelare till det tillfälliga landslaget. Enligt danska nyhetsbyrån Ritzau gäller det för både Brönshöj Boldklub och Frem. I klubben Dalum har man ingen gemensam linje kring hur spelarna ska göra, men klubbens ordförande ber spelarna tänka på att de kan bli impopulära om de tackar ja.

Men division 2-klubben Tarup Paarup sträcker nu ut en hand mot förbundet. Klubbledningen har vidarebefordrat DBU:s förfrågan till spelarna och uppmuntrat dem att tacka ja till det unika erbjudandet.

– Vi har bara amatörspelare som inte är medlemmar i spelarförbundet och som därför kan tacka ja, säger sportchefen Jesper Rasmussen till danska TV2.

– De kan också välja att vara solidariska med spelarna, det vill jag inte blanda mig i, fortsätter han.

Får Danmark inte ihop till ett lag på söndag mot Wales kan det leda till uteslutning från kommande internationella mästerskap.

Det är andra gången på ett år som det danska förbundet och spelarföreningen hamnar i avtalsbråk. I fjol handlade det om damlandslaget som gick ut i strejk och Danmark tvingades lämna walkover i VM-kvalmatchen mot Sverige.

Kommentarer
|

Jona Nyström: Fotbollsåret börjar med ovisst derby mellan VPS och SJK

Nyhetsbild
Jona Nyström. Foto: VBL
Som traditionen bjuder spelar VPS cupmatch i Seinäjoki i vintertider. Fredagens match ger en antydan om vad VPS vill spelmässigt den här säsongen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Mest läst senaste veckan