|

Danmarks landslag söker spelare i division 2

NyhetsbildZoom
Danmark står just nu utan lag till onsdagens träningsmatch mot Slovakien och Nations League-mötet med Wales på söndag. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Det finns fortfarande ingen lösning i sikte i konflikten i dansk fotboll. Danska fotbollsförbundet, DBU, jobbar på att hitta ersättningsspelare för veckans två landskamper och nu söker man i division 2-klubbar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdag ska Danmark möta Slovakien i en träningsmatch, och på söndag väntar Nations League-mötet med Wales. Men konflikten mellan DBU och spelarföreningen har gått så långt att förbundet just nu står utan såväl spelare som landslagstränare.

Jakten på ersättningsspelare verkar inte heller gå bra.

På måndagen uppmanade DBU spelare från danska Superligan att meddela sig tillgängliga vid intresse – för att matcherna ska kunna spelas och förbundet därmed ska undvika potentiella miljonböter från Uefa. Spelarföreningen uppmanade i sin tur alla danska spelare, som till vardags har en bit kvar till landslagsnivå, att stötta strejken. Hittills verkar det som att spelarföreningens ord väger tyngst.

Kllubbar ända nere i division 2 har gått ut och sagt att de inte kommer att ställa upp med spelare till det tillfälliga landslaget. Enligt danska nyhetsbyrån Ritzau gäller det för både Brönshöj Boldklub och Frem. I klubben Dalum har man ingen gemensam linje kring hur spelarna ska göra, men klubbens ordförande ber spelarna tänka på att de kan bli impopulära om de tackar ja.

Men division 2-klubben Tarup Paarup sträcker nu ut en hand mot förbundet. Klubbledningen har vidarebefordrat DBU:s förfrågan till spelarna och uppmuntrat dem att tacka ja till det unika erbjudandet.

– Vi har bara amatörspelare som inte är medlemmar i spelarförbundet och som därför kan tacka ja, säger sportchefen Jesper Rasmussen till danska TV2.

– De kan också välja att vara solidariska med spelarna, det vill jag inte blanda mig i, fortsätter han.

Får Danmark inte ihop till ett lag på söndag mot Wales kan det leda till uteslutning från kommande internationella mästerskap.

Det är andra gången på ett år som det danska förbundet och spelarföreningen hamnar i avtalsbråk. I fjol handlade det om damlandslaget som gick ut i strejk och Danmark tvingades lämna walkover i VM-kvalmatchen mot Sverige.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan