|

Danska krislösningen: futsalspelare mot Slovakien

NyhetsbildZoom
Danmarks herrlandslag har ställt sig på tvären i hopp om ett nytt avtal med förbundet, men nu ser veckans matcher ut att bli av. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Danska fotbollsförbundet, DBU, tycks till slut ha fått ihop 23 spelare till veckans matcher. Enligt tidningen Ekstrabladet har spelare från det danska futsallandslaget tackat ja till att vara med i veckans matcher mot Slovakien och Wales.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Eftersom DBU och spelarföreningen inte lyckats enas om ett nytt avtal för herrlandslaget stod Danmark plötsligt utan lag inför träningsmatchen mot Slovakien på onsdag och Nations League-mötet med Wales på söndag.

Men nu ser det ut som att DBU har hittat en tillräckligt stor trupp.

Enligt uppgifter till bold.dk har DBU hittat 23 spelare som kommer att samlas i dag för att flyga till Slovakien där match väntar onsdag kväll. Enligt uppgifter till Ekstrabladet kommer majoriteten av de tillfälliga landslagsspelarna från futsallandslaget. Det verkar alltså blir spelare som till vardags spelar inomhusfotboll som kommer att försvara de rödvita färgerna.

Uppgifterna om att Danmark kommer att spela matchen bekräftas från slovakiskt håll.

– Vi har fått veta att Danmark kommer med ett lag i kväll till hotellet, där de kommer att hålla en pressträff, säger Monica Jurigova, presschefen för det slovakiska fotbollsförbundet till DR.

Bold.dk skriver också att de ordinarie landslagsspelarna på nytt försöker få DBU till förhandlingsbordet.

– Kom igen DBU – vi är ju här. Vi vill spela för Danmark. Det är därför vi alla har rest hem till Danmark. Vi förstår inte varför DBU inte vill förhandla. Inte ens prata med oss. Varför använder DBU tid och massa kraft på att hitta alternativa spelare och inte på att förhandla fram ett nytt avtal? skriver Thomas Delaney i ett pressmeddelande från spelarföreningen.

Spelarna erbjuder sig att återigen tillfälligt förlänga det gamla avtalet. Ett erbjudande som DBU i helgen tackade nej till.

Detta har hänt

  • 1 september:
  • DBU meddelar att förhandlingarna med spelarföreningen om ett nytt avtal med herrlandslaget har strandat. I stället erbjuder förbundet ett tillfälligt avtal över kommande två matcher; träningsmatchen mot Slovakien på onsdag och Nations League-mötet med Wales på söndag.
  • 2 september:
  • Spelarna tar inte erbjudandet utan kontrar med ett motbud: att man går tillbaka till det gamla avtalet. "Vi vill göra allt för att kunna spela", säger William Kvist som sitter med i spelarföreningens förhandlingsteam.
  • DBU kallar kontringen för ett "ickebud" och meddelar att man kommer att försöka hitta andra spelare till landslagssamlingen.
  • 3 september:
  • Läget är fortfarande låst och DBU meddelar via nyhetsbyrån Ritzau att landslagstränaren Åge Hareide inte kommer att leda laget under de kommande två matcherna. DBU letar ny trupp och skriver brev till Superliga-klubbarna där man ber spelarna att meddela sig tillgängliga om de vill spela – samtidigt ber spelarföreningen spelarna som tillfrågas att stå eniga med landslagsspelarna. Tottenham-mittfältaren Christian Eriksen kritiserar förbundet i en intervju med Ekstrabladet: "Det är verkligen obehagligt att lyssna på", säger han.
  • 4 september:
  • En i division 2 meddelar att man skickat vidare DBU:s förfrågan till spelarna. Samtidigt går flera andra klubbar ut och säger att de inte kommer att skicka några spelare till det tillfälliga landslaget.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ny utbildning – närvårdare studerar på två språk

YA och Sedu startar en ny tvåspråkig närvårdarutbildning i Sydösterbotten. De studerande "språkhoppar" mellan Närpes och Kurikka.

Nyhetsbild
Lokalt

Loftet hoppas ha ny kaféföretagare innan jul

Innan jul stänger Konsulinnans kafé i sin nuvarande form. Hur verksamheten kommer att se ut efter det är oklart.

Nyhetsbild
Sport

VM i karting körs i Alahärmä

KARTING VM i karting avgörs i Alahärmä i september nästa år. Till Powerpark anländer de bästa förarna i världen i klasserna OK och OKJ – klasser som körs med 125-kubiks motorer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Handelskammarens styrelse ska diskutera Guldkusten-pengarna

Gick det rätt till då pengar kanaliserades via marknadsföringsbolaget Guldkusten till Nextjet? Det ska Österbottens handelskammare diskutera på onsdag.

Mest läst senaste veckan