|

Danska krislösningen: futsalspelare mot Slovakien

NyhetsbildZoom
Danmarks herrlandslag har ställt sig på tvären i hopp om ett nytt avtal med förbundet, men nu ser veckans matcher ut att bli av. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Danska fotbollsförbundet, DBU, tycks till slut ha fått ihop 23 spelare till veckans matcher. Enligt tidningen Ekstrabladet har spelare från det danska futsallandslaget tackat ja till att vara med i veckans matcher mot Slovakien och Wales.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Eftersom DBU och spelarföreningen inte lyckats enas om ett nytt avtal för herrlandslaget stod Danmark plötsligt utan lag inför träningsmatchen mot Slovakien på onsdag och Nations League-mötet med Wales på söndag.

Men nu ser det ut som att DBU har hittat en tillräckligt stor trupp.

Enligt uppgifter till bold.dk har DBU hittat 23 spelare som kommer att samlas i dag för att flyga till Slovakien där match väntar onsdag kväll. Enligt uppgifter till Ekstrabladet kommer majoriteten av de tillfälliga landslagsspelarna från futsallandslaget. Det verkar alltså blir spelare som till vardags spelar inomhusfotboll som kommer att försvara de rödvita färgerna.

Uppgifterna om att Danmark kommer att spela matchen bekräftas från slovakiskt håll.

– Vi har fått veta att Danmark kommer med ett lag i kväll till hotellet, där de kommer att hålla en pressträff, säger Monica Jurigova, presschefen för det slovakiska fotbollsförbundet till DR.

Bold.dk skriver också att de ordinarie landslagsspelarna på nytt försöker få DBU till förhandlingsbordet.

– Kom igen DBU – vi är ju här. Vi vill spela för Danmark. Det är därför vi alla har rest hem till Danmark. Vi förstår inte varför DBU inte vill förhandla. Inte ens prata med oss. Varför använder DBU tid och massa kraft på att hitta alternativa spelare och inte på att förhandla fram ett nytt avtal? skriver Thomas Delaney i ett pressmeddelande från spelarföreningen.

Spelarna erbjuder sig att återigen tillfälligt förlänga det gamla avtalet. Ett erbjudande som DBU i helgen tackade nej till.

Detta har hänt

  • 1 september:
  • DBU meddelar att förhandlingarna med spelarföreningen om ett nytt avtal med herrlandslaget har strandat. I stället erbjuder förbundet ett tillfälligt avtal över kommande två matcher; träningsmatchen mot Slovakien på onsdag och Nations League-mötet med Wales på söndag.
  • 2 september:
  • Spelarna tar inte erbjudandet utan kontrar med ett motbud: att man går tillbaka till det gamla avtalet. "Vi vill göra allt för att kunna spela", säger William Kvist som sitter med i spelarföreningens förhandlingsteam.
  • DBU kallar kontringen för ett "ickebud" och meddelar att man kommer att försöka hitta andra spelare till landslagssamlingen.
  • 3 september:
  • Läget är fortfarande låst och DBU meddelar via nyhetsbyrån Ritzau att landslagstränaren Åge Hareide inte kommer att leda laget under de kommande två matcherna. DBU letar ny trupp och skriver brev till Superliga-klubbarna där man ber spelarna att meddela sig tillgängliga om de vill spela – samtidigt ber spelarföreningen spelarna som tillfrågas att stå eniga med landslagsspelarna. Tottenham-mittfältaren Christian Eriksen kritiserar förbundet i en intervju med Ekstrabladet: "Det är verkligen obehagligt att lyssna på", säger han.
  • 4 september:
  • En i division 2 meddelar att man skickat vidare DBU:s förfrågan till spelarna. Samtidigt går flera andra klubbar ut och säger att de inte kommer att skicka några spelare till det tillfälliga landslaget.

Kommentarer
|

Salming om dopning: Funnits i hockeyn

Nyhetsbild
Börje Salming vill se större öppenhet kring dopningen inom professionell idrott. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Börje Salming varnar för försäljning av prestationshöjande preparat i Sverige. Den 68-åriga ishockeylegendaren är övertygad om att hans egen sport har problem med dopning.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan