|

Danska landslagscoachen: Vad heter du och var spelar du?

NyhetsbildZoom
Det tillfälliga danska landslaget anlände till Bratislava på tisdagskvällen. Foto: Jakub Kotian/AP/TT
Danmark har rest till Slovakien med ett gäng division 2-spelare och en tillfällig tränare som inte ens kan namnen på sina spelare. Nu väljer Slovakien att sänka priset på biljetterna till 1 euro – och uppmanar samtidigt Uefa att vidta åtgärder mot Danmark.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I kväll möter ett tillfälligt sammansatt danskt landlag Slovakien i en träningslandskamp. Efter konflikten mellan danska fotbollsförbundet, DBU, och spelarföreningen stod Danmark plötsligt utan lag inför kvällens match och Nations League-mötet med Wales på söndag.

DBU fick till slut ihop ett lag på 24 spelare, som framför allt kommer från division 2-klubbar, och laget kommer att ledas av profilen John "Faxe" Jensen – eftersom landslagstränaren Åge Hareide inte ska behöva leda ett lag han inte tagit ut själv.

Slovakiens tränare har varit kritisk till Danmarks agerande och ifrågasatt varför laget ens rest dit. Nu meddelar förbundet att man sänker biljettpriset till 1 euro. Det slovakiska förbundet skriver på sin webbplats att man även kommer att betala tillbaka pengar till de som redan köpt biljetter, och uppmanar Uefa att "ta itu med situationen och vidta lämpliga åtgärder".

– Det slovakiska laget lider av hela situationen. I stället för en bra match som förberedelse inför en tuff Nations League-match mot Ukraina ställs vi nu mot ett lag av mycket lägre kvalitet, anser förbundet.

DBU kommer att kompensera det slovakiska förbundet ekonomiskt för det som nu ses som en värdelös träningsmatch.

– Med den beklagliga situationen som blivit är det ganska naturligt att vi i dialogen med det slovakiska fotbollsförbundet har sagt till dem att de inte ska behöva betala för det här. Hur vi löser det är en dialog vi tar senare, säger DBU:s kommunikationschef Jakob Höyer enligt Ritzau.

För John "Faxe" Jensen blir utmaningen att snabbt få koll på sina spelare, vilket inte är det lättaste när man träffar dem första gången på ett flyg dagen innan avspark.

– Jag har pratat med var och en på flyget på väg ner. Jag känner ingen av dem på förhand, så därför måste jag ta det helt från början och fråga vad de heter och vilken position de spelar på, sa Jensen på presskonferensen i går enligt Ekstrabladet.

Kommentarer
|

Jona Nyström: Fotbollsåret börjar med ovisst derby mellan VPS och SJK

Nyhetsbild
Jona Nyström. Foto: VBL
Som traditionen bjuder spelar VPS cupmatch i Seinäjoki i vintertider. Fredagens match ger en antydan om vad VPS vill spelmässigt den här säsongen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Mest läst senaste veckan