|

Danska landslagscoachen: Vad heter du och var spelar du?

NyhetsbildZoom
Det tillfälliga danska landslaget anlände till Bratislava på tisdagskvällen. Foto: Jakub Kotian/AP/TT
Danmark har rest till Slovakien med ett gäng division 2-spelare och en tillfällig tränare som inte ens kan namnen på sina spelare. Nu väljer Slovakien att sänka priset på biljetterna till 1 euro – och uppmanar samtidigt Uefa att vidta åtgärder mot Danmark.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I kväll möter ett tillfälligt sammansatt danskt landlag Slovakien i en träningslandskamp. Efter konflikten mellan danska fotbollsförbundet, DBU, och spelarföreningen stod Danmark plötsligt utan lag inför kvällens match och Nations League-mötet med Wales på söndag.

DBU fick till slut ihop ett lag på 24 spelare, som framför allt kommer från division 2-klubbar, och laget kommer att ledas av profilen John "Faxe" Jensen – eftersom landslagstränaren Åge Hareide inte ska behöva leda ett lag han inte tagit ut själv.

Slovakiens tränare har varit kritisk till Danmarks agerande och ifrågasatt varför laget ens rest dit. Nu meddelar förbundet att man sänker biljettpriset till 1 euro. Det slovakiska förbundet skriver på sin webbplats att man även kommer att betala tillbaka pengar till de som redan köpt biljetter, och uppmanar Uefa att "ta itu med situationen och vidta lämpliga åtgärder".

– Det slovakiska laget lider av hela situationen. I stället för en bra match som förberedelse inför en tuff Nations League-match mot Ukraina ställs vi nu mot ett lag av mycket lägre kvalitet, anser förbundet.

DBU kommer att kompensera det slovakiska förbundet ekonomiskt för det som nu ses som en värdelös träningsmatch.

– Med den beklagliga situationen som blivit är det ganska naturligt att vi i dialogen med det slovakiska fotbollsförbundet har sagt till dem att de inte ska behöva betala för det här. Hur vi löser det är en dialog vi tar senare, säger DBU:s kommunikationschef Jakob Höyer enligt Ritzau.

För John "Faxe" Jensen blir utmaningen att snabbt få koll på sina spelare, vilket inte är det lättaste när man träffar dem första gången på ett flyg dagen innan avspark.

– Jag har pratat med var och en på flyget på väg ner. Jag känner ingen av dem på förhand, så därför måste jag ta det helt från början och fråga vad de heter och vilken position de spelar på, sa Jensen på presskonferensen i går enligt Ekstrabladet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan