|

Stjärntränare vill ändra bortamålsregeln i fotboll

NyhetsbildZoom
Roma firar efter att ha gått vidare på fler gjorda bortamål mot Barcelona i Champions League-kvartsfinalen i våras. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Bortamålsregeln i Uefas turneringar borde tas bort. I alla fall enligt de europeiska topptränarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Flera av de största fotbollstränarna i Europa vill förändra bortamålsregeln. Något de kom överens om vid ett årligt möte i schweiziska Nyon, där bland annat Massimiliano Allegri (Juventus), José Mourinho (Manchester United) och Julen Lopetegui (Real Madrid) deltog.

Regeln har funnits sedan 1965 och används bland annat i Champions League. Den går ut på att det lag som har gjort flest bortamål vid oavgjort resultat efter två matcher går vidare till nästa omgång.

– Tränarna tycker inte att det är lika svårt att göra mål på bortaplan som förr i tiden. Därför tycker de att regeln ska ses över och det är det vi kommer att göra, säger Uefas vice generalsekretare Giorgio Marchetti.

– De anser att situationen i fotbollen har förändrats, och att vikten av bortamål inte är samma som för många år sedan då regeln introducerades.

Transferfönstret var en annan punkt som diskuterades. Enligt Marchetti vill tränarna att fler ska följa England och Italiens exempel och stänga fönstret innan ligan drar i gång.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan