|

Motigt i EM-kvalet – Danmark slog Finlands U21-landslag

Finland förlorade fredagskvällens match i U21-EM-kvalet borta mot Danmark. Laget är trea i sin grupp.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Danmark gjorde sitt första mål efter 25 minuter genom Mikkel Duelund. I den fjärde tilläggsminuten visade Andreas Olsen att saken är klar med sitt 2–0-mål.

Finland kom till Danmark med två raka segrar i bagaget – mot Litauen och mot Färöarna. Men det här är Finlands enda segrar hittills i EM-kvalet.

Just nu är motståndet dessutom hårdare. Danmark och Polen är topplag i Finlands grupp. Finland mötte Danmark på fredagen och på tisdag väntar en hemmamatch mot Polen.

Danmark har 16 poäng, tvåan Polen har 15 och trean Finland 9. Gruppettorna går direkt till EM-slutspelet 2019. De fyra bästa tvåorna spelar ett fortsättningskval.

Finlands laguppställning

  • Hugo Keto – Nicholas Hämäläinen, Richard Jensen (v) (63 min. Aapo Halme), Leo Väisänen – Urho Nissilä (77 min. Saku Ylätupa), Sebastian Dahlström, Kaan Kairinen, Anselmi Nurmela (v) – Lassi Lappalainen (65 min. Santeri Hostikka), Marcus Forss, Mikael Soisalo.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antti Koski överklagar silobeslutet – vill renovera, inte riva

VASA Antti Koski kommer att ansöka om besvärsrätt hos högsta förvaltningsdomstolen angående det senaste silobeslutet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan