|

Sports back varvar i gång i cupen – mot sina lagkamrater

NyhetsbildZoom
Niklas Nevalainen stod för sexton assist förra säsongen, men lyckades inte öppna målkontot. Foto: Arkiv/Arash Matin
Puckskickliga backen Niklas Nevalainen, som missade försäsongen på grund av skada, ska få upp farten genom att spela Finlands cup med Karhu HT. Björneborgslaget ställs mot Hermes i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Niklas Nevalainen, 25, har repat sig och varit med på Sports träningar på sistone. Men han finns inte med när Sport inleder ligasäsongen hemma mot Pelicans på fredag.

I stället är Nevalainen utlånad till Finlandsserielaget Karhu HT, som möter Hermes från Karleby i kvartsfinal i Finlands cup med start i kväll. Sport samarbetar vanligtvis med just Hermes och för tillfället är anfallaren Miro Lehtimäki och backen Toivo Pennanen utlånade till Hermes.

Kvällens match spelas i Björneborg och kvartsfinaldubbelns andra möte avgörs i Karleby på fredag. Tanken är att Nevalainen återvänder till Sport efter det.

Nevalainen, som är född i Nakkila och fostrad i Ässät, anslöt till Sport inför förra säsongen efter fem säsonger junior- och universitetshockey i USA.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan