|

Sports back varvar i gång i cupen – mot sina lagkamrater

NyhetsbildZoom
Niklas Nevalainen stod för sexton assist förra säsongen, men lyckades inte öppna målkontot. Foto: Arkiv/Arash Matin
Puckskickliga backen Niklas Nevalainen, som missade försäsongen på grund av skada, ska få upp farten genom att spela Finlands cup med Karhu HT. Björneborgslaget ställs mot Hermes i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Niklas Nevalainen, 25, har repat sig och varit med på Sports träningar på sistone. Men han finns inte med när Sport inleder ligasäsongen hemma mot Pelicans på fredag.

I stället är Nevalainen utlånad till Finlandsserielaget Karhu HT, som möter Hermes från Karleby i kvartsfinal i Finlands cup med start i kväll. Sport samarbetar vanligtvis med just Hermes och för tillfället är anfallaren Miro Lehtimäki och backen Toivo Pennanen utlånade till Hermes.

Kvällens match spelas i Björneborg och kvartsfinaldubbelns andra möte avgörs i Karleby på fredag. Tanken är att Nevalainen återvänder till Sport efter det.

Nevalainen, som är född i Nakkila och fostrad i Ässät, anslöt till Sport inför förra säsongen efter fem säsonger junior- och universitetshockey i USA.

Kommentarer
|

Resan mot VM fortsätter – Sund och Kiviranta med mot Norge

Nyhetsbild
Joel Kiviranta fanns inte med i laguppställningen i den första matchen mot Danmark, men i lördags var han med och nu är han också uttagen till truppen som möter Norge. Foto: Linus Lindholm
Både Tony Sund och Joel Kiviranta får fortsatt förtroende när Finland möter Norge i Karleby och Rovaniemi nästa vecka.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan