|

Trots bråket – Nurmagomedov får behålla titeln

Chabib Nurmagomedov (till höger) blir inte av med sin titel trots bråket efter helgens titelmatch. Zoom
Foto: John Locher/AP/TT

Chabib Nurmagomedov (till höger) blir inte av med sin titel trots bråket efter helgens titelmatch.

Chabib Nurmagomedov blir inte av med UFC-titeln trots sin inblandning i det stora slagsmålet efter matchen mot Conor McGregor, natten till söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

30-åriga Nurmagomedov vann titelmatchen i MMA, men hoppade sedan ur oktogonen för att ge sig på några ur McGregors team.

Efter tumultet som uppstod valde arrangörerna att inte ha den traditionella ceremonin med mästarbältet för att inte reta upp känslorna ännu mer, men UFC:s ordförande Dana White säger nu att titeln fortfarande är Nurmagomedovs.

– Han får absolut behålla titeln, säger White till nyhetssajten TMZ, men tillägger att ryssen förmodligen blir avstängd av Nevada Athletic Commission (NAC) som är tillsynsmyndigheten för kampsport i Las Vegas.

– Han blir nog avstängd i fyra till sex månader, säger White.

Annons
NAC har även lagt beslag på Nurmagomedovs prispengar i väntan på en utredning av händelserna ska bli klar och kan utfärda dryga böter.

Samtidigt säger White till TMZ att MMA-matchen i helgen satte betal-tv-rekord – två miljoner tittare köpte matchen. Det gör det mer troligt att det kan bli en returmatch mellan Nurmagomedov och McGregor. Men först måste arrangörerna avvakta och se om ryssen blir avstängd.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan