Efter 1–2-förlust mot Inter och 2–4 hemma mot Barcelona suktade Tottenham efter en seger i Champions League. Borta mot PSV Eindhoven ägde laget också spelet stora delar av matchen och skapade tillräckligt med chanser för att ta den där första, välbehövliga trepoängaren.

Det var visserligen hemmalaget som tog ledningen i den 30:e minuten, men repliken från Tottenham, genom Lucas, kom snabbt och det var 1–1 i halvtid.

När Harry Kane gav Tottenham ledningen i den 55:e minuten, efter ett snyggt förarbete av Heung-Min Son och Christian Eriksen, såg det ut att gå engelsmännens väg. Men nej, det ville sig inte den här gången heller.

En tuff satsning från Hugo Lloris gav målvakten rött kort i den 79:e minuten och med en man mindre på planen fick Tottenham se PSV kvittera genom Luuk de Jong i den 87:e minuten.

Kane fick en hel drös av chanser på tilläggstid – men bollen gick åt alla möjliga håll utom i mål.

Det oavgjorda resultatet gör att varken PSV eller Tottenham, båda på en poäng, närmar sig toppduon Barcelona och Inter som står på sex poäng inför deras möte senare på onsdag kväll.