|

Tänak upp i ledning i Australien

NyhetsbildZoom
Ott Tänak såg till att hålla liv i striden om VM-titeln genom bra körning på lördagen. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/William West
Estländaren Ott Tänak var på hugget när Australiens VM-rally fortsatte på lördagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Toyota-föraren Tänak var snabbast på sex av dagens tio sträckor och passerade norrmannen Mads Östberg, som kör för Citroën.

– Nu var jag tillbaka med en normal dag på jobbet efter för mycket problem på fredagen, säger Tänak. 

Innan Tänak tog ledningen hade stallkamraten Jari-Matti Latvala passerat Östberg. Latvala föll till tvåa på grund av slitna däck,  medan nyzeeländaren Hayden Paddon körde upp på tredje plats i sin Hyundai genom två vunna sträckor.

För att ha en chans att rubba VM-ledande fransmannen Sébastien Ogier måste Tänak ta hem det VM-serieavslutande rallyt i Australien samtidigt som han tar maxmängden bonuspoäng på den avslutande power-sträckan på söndag. Ford-föraren Ogier ligger sjätte i rallyt.

– Jag känner "Seb" väl, han är en smart snubbe. Men vi fokuserar på vårt och man vet aldrig vad som händer, säger Tänak.

Tänak är trea i VM-serien och Hyundais belgare Thierry Neuville är tvåa. Neuville ligger åttonde i det australiska rallyt.

Källa: wrc.com.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan