|

Tänak upp i ledning i Australien

NyhetsbildZoom
Ott Tänak såg till att hålla liv i striden om VM-titeln genom bra körning på lördagen. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/William West
Estländaren Ott Tänak var på hugget när Australiens VM-rally fortsatte på lördagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Toyota-föraren Tänak var snabbast på sex av dagens tio sträckor och passerade norrmannen Mads Östberg, som kör för Citroën.

– Nu var jag tillbaka med en normal dag på jobbet efter för mycket problem på fredagen, säger Tänak. 

Innan Tänak tog ledningen hade stallkamraten Jari-Matti Latvala passerat Östberg. Latvala föll till tvåa på grund av slitna däck,  medan nyzeeländaren Hayden Paddon körde upp på tredje plats i sin Hyundai genom två vunna sträckor.

För att ha en chans att rubba VM-ledande fransmannen Sébastien Ogier måste Tänak ta hem det VM-serieavslutande rallyt i Australien samtidigt som han tar maxmängden bonuspoäng på den avslutande power-sträckan på söndag. Ford-föraren Ogier ligger sjätte i rallyt.

– Jag känner "Seb" väl, han är en smart snubbe. Men vi fokuserar på vårt och man vet aldrig vad som händer, säger Tänak.

Tänak är trea i VM-serien och Hyundais belgare Thierry Neuville är tvåa. Neuville ligger åttonde i det australiska rallyt.

Källa: wrc.com.

Kommentarer
|

GBK förlorade med uddamålet mot gästande FC Hertta

Nyhetsbild
GBK:s Sanna Ög (15) stod för GBK:s tröstmål i matchen. Foto: Teijo Pirttimäki
Poängen sitter hårt åt för tabelljumbon i GBK i ettan. För andra gången på raken förlorade Karlebylaget med uddamålet och det gör tränaren Petri Rintala fundersam.

Mest läst senaste veckan