På höstmötet valdes också styrelsemedlemmar. Till styrelsemedlemmar för perioden 2019-2020 valdes Stefan Haglund (ny) med suppleant Helena Martin (ny), Monica Avellan med suppleant Mariella Ramstedt, Kenneth Högholm med suppleant Inger Nabb (ny), Bror Myllykoski med suppleant Helena Forsbäck-Turunen (ny).

Dessutom behandlades verksamhetsplanen och budgeten för år 2019. Höstmötet förde också en diskussion kring Finlands Svenska Idrotts pågående strategiarbete.

Enligt Håkan Nystrand är FSI:s roll som en aktör och möjliggörare av idrott och motion på svenska mer aktuell än någonsin.

– Det stillasittande samhället blir dyrt i längden. Motion och rörelse bör ingå i allas vardag, säger Håkan Nystrand i ett pressmeddelande.

Den andra stora frågan i den kommande strategin och verksamhetsplanen för FSI är att ge idrotten och idrottaren möjlighet att utvecklas. Man vill uppmuntra unga idrottare att söka sig till svenskspråkiga idrottsgymnasier och skolor med idrottsinriktning på andra stadiet. FSI vill också ge föreningarna förutsättningar att ha en bra och utvecklande idrottsverksamhet på svenska.