|

Hirscher sjuk – ställde in presskonferens

Marcel Hirscher. Zoom
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Marcel Hirscher.

Marcel Hirscher är sjuk. Inför hans första start i VM på fredag dras han med en förkylning och han ställde in en planerad presskonferens.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hirscher har dominerat den alpina världscupen i åratal och är på väg mot sin åttonde raka totalseger. Hittills den här säsongen har han vunnit tio tävlingar.

Till Åre kom han i ett privatplan på onsdagen – men med sig från Österrike hade han snuva och en ond hals. Några timmar innan en internationell presskonferens kom beskedet att Hirscher behövde fokusera på att bli frisk snarare än svara på frågor.

– Han blir inte bättre av att sitta och prata i en timme. Efter en dialog med lagets läkare togs beslutet att det är bättre att han vilar för att må bättre på fredag, meddelar Stefan Illek, presschef i det österrikiska landslaget.

Enligt Illek är Hirschers medverkan i fredagens storslalom inte i fara.

Annons
Marcel Hirscher – som har 68 segrar på 238 starter i världscupen – är i Åre för att försvara gulden i storslalom och slalom från S:t Moritz för två år sedan.

De sju senaste årens vinnare av den totala världscupen är storfavorit i båda grenarna. På söndag kan han bli världsmästare i slalom för tredje gången.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Det blev bara en match för Sportings japanska mittfältare: "Stämningen blev dålig"

Japanen Ryoto Maeda hann spela en match för Sporting. Nu har kontraktet brutits.
Foto: Arkiv/Janne Smeds

Japanen Ryoto Maeda hann spela en match för Sporting. Nu har kontraktet brutits.

Sportings tilltänkta mittfältsmotor hann spela en träningsmatch med sitt nya lag. Sedan var det tack och adjö.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan