Tottenham förlorade lördagseftermiddagens match med 2–1 och tappade viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid.

Harry Kane hade inte startat en match för Tottenham sedan 13 januari, då anfallaren skadade sig i förlusten mot Manchester United. Men i bortamatchen mot Burnley fanns Kanes namn återigen med i startelvan.

Landslagsanfallarens närvaro fick ingen omedelbar effekt – det skulle dröja knappa 60 minuter innan matchens första mål kom. Och det var varken Kane eller någon annan Tottenhamspelare som gjorde det. I stället var det Burnleys Chris Wood som på hörna nickade in matchens första mål.

Men i 65:e minuten fick Kane bollen på vänsterkanten, drog ifrån och kunde med yttersidan placera in kvitteringsmålet via bortre stolpen.

Tottenham är det enda laget i Premier League som inte har spelat en oavgjord match och såg i det läget ut att gå mot just ett oavgjort 1–1-resultat. Men Burnley ville annorlunda och tog återigen ledningen med dryga fem minuter kvar när Ashley Barnes satte 2–1 till hemmalaget.

Förlusten innebär att Tottenham, som ligger trea, förlorar viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid. Burnley å sin sida fortsätter sin fina form och har ännu inte förlorat en Premier League-match under 2019.