Det var tuffa väderförhållanden under herrarnas distanslopp skidskytte-VM i Östersund på onsdagen. Blåsten var hård och omväxlande samtidigt som snön yrde.

Favoriter som fransmannen Martin Fourcade och norrmannen Johannes Thingnes Bö sköt tidigt bort sina medaljchanser. Men för Sebastian Samuelsson gick det bättre. 21-åringen var länge med och kämpade om en medalj, men en bom i tredje skyttet skulle visa sig bli dyrbar. Det blev till slut en fjärdeplats för svensken – 1.35,7 efter tyska segraren Arnd Peiffer.

– Jag gör ett fantastiskt lopp och är jättenöjd med min insats. Men när man är så nära vill man gärna vara ett pinnhåll upp, säger Samuelsson till SVT.

Förutom loppets enda miss i liggande skytte tog det även tid för Samuelsson att ställa in siktet rätt.

– Jag kände själv att det blåser mindre än i första serien och skruvar tillbaka siktet några knäpp. Då börjar det blåsa igen och jag tar tid på mig. Jag vet inte om det gjorde så mycket men resten av skotten träffade jag.

Peiffer sköt felfritt och tog hem guldmedaljen före bulgaren Vladimir Iliev och norrmannen Tarjei Bö.

Finländarna var långt efter täten. Tero Seppälä blev 31:a efter tre bommar, Olli Hiidensalo 62:a efter fyra bommar och Tuomas Grönman 78:e med fem missade skott.