|

Schmidhofer och Feuz vann störtloppscupen

Nicole Schmidhofer vann störtloppscupen. Zoom
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Nicole Schmidhofer vann störtloppscupen.

Ledarna i störtloppscupen, Nicole Schmidhofer och Beat Feuz, svarade inte för några topplaceringar i världscupavslutningen. Men de höll ändå undan och säkrade kristallkulorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nicole Schmidhofer hade sin österrikiska landsmaninna Ramona Siebenhofer som enda konkurrent om världscuptiteln i störtlopp. Siebenhofer gjorde ett stort misstag under finalloppet i Andorra på onsdagen och var drygt två sekunder efter i mål – på 19:e och sista plats.

Schmidhofer slutade elva, 94 hundradelar efter sin segrande landsmaninna Mirjam Puchner. Tyskan Victoria Rebensburg blev tvåa, tre hundradelar bakom, och schweiziskan Corinne Suter kom trea, åtta hundradelar efter.

Det var tolv år sedan som en österrikiska senast vann störtloppscupen. I år toppades cupen av tre österrikiskor.

– Det är fantastiskt att vi är tre i toppen. Efter att Renate Götschl vann 2007 träffade jag henne och bad att få känna på kristallkulan, säger Schmidhofer i tv-sändningens intervju.

Annons
Det var inte bara glädje i det österrikiska landslaget. Cornelia Hütter kraschade och skadade sig. Hon fick föras ner från backen på bår.

På herrsidan gjorde Dominik Paris vad han kunde för att försöka ta in Beat Feuz försprång på 80 poäng. Men italienarens seger var förgäves.

Schweizaren Beat Feuz behövde vara sämst tolva för att säkra en kristallkula som säsongens bästa störtloppsåkare för andra året i följd. Och det klarade han med marginal då han blev sexa i finaltävlingen.

Segraren i världscupavslutningens störtlopp, Dominik Paris, med störtloppscupens segrare Beat Feuz.
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Segraren i världscupavslutningens störtlopp, Dominik Paris, med störtloppscupens segrare Beat Feuz.


– Jag är riktigt stolt över min andra titel. Jag har varit väldigt jämn. Jag har visserligen bara vunnit en gång och Dominik fyra, men jag har lyckats ta många pallplatser, säger Feuz i tv-sändningens intervju.

Paris vann onsdagens lopp 34 hundradelar före norrmannen Kjetil Jansrud och 41 hundradelar före österrikaren Otmar Striedinger.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Det blev bara en match för Sportings japanska mittfältare: "Stämningen blev dålig"

Japanen Ryoto Maeda hann spela en match för Sporting. Nu har kontraktet brutits.
Foto: Arkiv/Janne Smeds

Japanen Ryoto Maeda hann spela en match för Sporting. Nu har kontraktet brutits.

Sportings tilltänkta mittfältsmotor hann spela en träningsmatch med sitt nya lag. Sedan var det tack och adjö.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan