|

Myhrer väntar med besked om framtiden

André Myhrer vet inte hur det blir i fortsättningen. Zoom
Foto: Marco Trovati/AP/TT

André Myhrer vet inte hur det blir i fortsättningen.

Han avslutade en tung slalomsäsong med en uråkning. Huruvida André Myhrer också tog farväl sin alpina karriär på det viset återstår att se.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blev en snöplig säsongsavlutning för André Myhrer när han körde ur i första åket i slalomen i Sondeu i Andorra. Myhrer startade som 14:e man och inledde bra, men kom sedan fel i en brant efter drygt en halv minut och tävlingen var över för hans del.

– Det var tufft, det studsade rätt bra i branten där. Jag hade svårt att hantera det i dag tyvärr, säger veteranen till SVT.

Dagens lopp kan ha varit karriärens sista tävling för André Myhrer. OS-mästaren har ännu inte lämnat besked om hur han ser på nästa säsong. Och han hade inga nya besked direkt efter sitt misslyckade förstaåk i världscupavslutningen.

– Jag har inte bestämt mig hur jag vill göra nästa år. Jag är öppen för en fortsättning men det skulle också kunna ha varit sista racet, säger Myhrer, som fyllde 36 år i januari.

Annons
– Vi får se hur det går under våren och om vi kan hitta en bra setup för mig. Lösningen finns där, men frågan är om man orkar ett år till. Och det beslutet kan jag inte ta nu.

Oavsett så känner svensken att urkörningen var ett tråkigt slut på en säsong som han hade önskat mer av.

– Jag tar med mig många positiva grejer. Pallplatserna så klart och VM även om det resultatmässigt inte blev vad jag hoppats på. Annars har det varit en tung säsong.

– Jag känner inte att jag fått ut det jag har kapacitet för. Lite struligt tyvärr. Lite synd, säger Myhrer.

Fransmannen Clement Noel vann världscupavslutningen, 18 hundradelar före Manuel Feller, Österrike. Sedan tidigare var det klart att Manuel Hirscher säkrat totalsegern både i världscupen och i slalomdisciplinen och österrikaren gjorde en av sina sämre insatser i världscupen i år. Han slutade på en 14:e plats.

Finländarna Andreas Romar och Samu Torsti tävlade inte i säsongsavslutningen. Den förra placerar sig på 147:e plats i den totala världscupen och den senare blev 152:a.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Det blev bara en match för Sportings japanska mittfältare: "Stämningen blev dålig"

Japanen Ryoto Maeda hann spela en match för Sporting. Nu har kontraktet brutits.
Foto: Arkiv/Janne Smeds

Japanen Ryoto Maeda hann spela en match för Sporting. Nu har kontraktet brutits.

Sportings tilltänkta mittfältsmotor hann spela en träningsmatch med sitt nya lag. Sedan var det tack och adjö.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan