|

Thingnes Bö avslutade med stil

NyhetsbildZoom
Johannes Thingnes Bö var ohotad i säsongsavslutningen. Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT
Johannes Thingnes Bö har varit överlägsen i skidskyttevärlden den här säsongen. Avslutningen på säsongen i Holmenkollen var inget undantag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Johannes Thingnes Bö hade redan på lördagen skrivit in sig i historieböckerna genom att bli första skidskytt att ta 15 individuella segrar under en och samma världscupsäsong.

Han fick korrigera en siffra i det där historiekapitlet på söndagen.

Med fyra fläckfria skytten, och ett par snabba skidor på det, så var det aldrig någon som kunde hota den norska suveränen i den säsongsavslutande masstarten i Holmenkollen.

Seger nummer 16 för säsongen togs till slut med 19,2 sekunders marginal till tvåan Arnd Peiffer från Tyskland.

Marginalen var så stor att Bö kunde hämta både en norsk flagga och en vikingahjälm från en funktionär innan han ens gick in över krönet till upploppet.

Ett upplopp som blev en enda stor hyllningsparad in mot mållinjen för storstjärnan, som vann världscupen med den största marginal som någon någonsin gjort, enligt SVT.

Kommentarer
|

Jaro gör en påtvingad ändring i kvällens hemmamatch

Nyhetsbild
Axel Vidjeskog kommer in i laget efter sitt landslagsuppdrag. Här får han närgången uppvaktningen Niklas Friberg i Haka. Domaren Toni Pohjoismäki håller ett öga på duellen. Foto: Kevin Åkerlund/Arkiv
Jaro gör som väntat bara en ändring i startelvan i kvällens hemmamatch mot AC Kajaani klockan 18.30.

Mest läst senaste veckan