|

Jocke Strand: "Österbotten, nu hjälper vi teatern!"

Vasaregionen ska vara en plats där det är rikt att leva och vardagen är
meningsfull. Till det hör en teaterscen som vågar och vill framåt, säger
riksdagsledamot Jocke Strand. Zoom
Foto: Frank A. Unger

Vasaregionen ska vara en plats där det är rikt att leva och vardagen är meningsfull. Till det hör en teaterscen som vågar och vill framåt, säger riksdagsledamot Jocke Strand.

En av våra äldsta kulturinstitutioner i Österbotten fyller 100 år. Tillsammans kan vi göra den förstklassig, attraktiv och modern!

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"


Wasa Teater behöver nu allas hjälp för att slutföra den historiska renoveringen inför den stundande 100-årsfesten. Målet är att samla in 250 000 euro från allmänheten och insamlingen ligger som bäst på 54 % av målsättningen.

– Jag har själv bidragit till insamlingen, eftersom jag anser att vi behöver en österbottnisk regionteater i framkant. Alla kan bidra till det här, så att både 100-åringen får det ansiktslyft den förtjänar och publiken äntligen får den underhållning vi längtar efter, säger riksdagsledamot Joakim Strand.

När målet är nått och renoveringen genomförd kommer Wasa Teater att kunna erbjuda modig, mångsidig och aktuell underhållning också i framtiden. Dessutom i nya utrymmen med toppmodern utrustning.

Teatern vill fortsättningsvis vara ett tillgängligt teaterhus med ett varierat utbud som väcker intresse regionalt, nationellt och i hela Norden.

– Att utveckla Österbotten till en region i framkant ligger i allas intresse. Vasaregionen ska vara en plats där det är rikt att leva och vardagen är meningsfull. Till det hör också en teaterscen som vågar och vill framåt. Självklart bidrar jag till insamlingen - gör det du också!

 

Nu skapar vi framtidens teater!

Inför slutspurten behöver Wasa Teater än en gång publikens stöd. Du kan själv avgöra hur stor summa du vill donera till insamlingen. Redan nu har många företag valt att stödja insamlingen. På adressen wt100.fi kan du donera direkt. Men du kan också betala in ditt stöd till Stiftelsen Wasa Teaters konto.

·  Via www.wt100.fi eller
·  Stiftelsen Wasa Teaters konto FI40 1712 3000 0037 65
   meddelande: WT100 + ert telefonnummer

 

|

WWF Finland: Tänk efter innan du köper flodkräfta

Till vänster en signalkräfta och till höger den inhemska flodkräftan.
Foto: Japo Jussila/Finlands miljöcentral/SPT

Till vänster en signalkräfta och till höger den inhemska flodkräftan.

Konsumenter uppmanas tänka sig för och välja andra alternativ framom flodkräfta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €