|

NHLPA drar sig inte ur kollektivavtalet

NyhetsbildZoom
Donald Fehr. Arkivbild. Foto: Louis Lanzano/AP/TT
NHL-älskare kan andas ut några säsonger till. Spelarfacket NHLPA väljer att inte omförhandla det nuvarande kollektivavtalet i förtid. Därmed undviker man en eventuell lockout nästa säsong.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spelarfacket NHLPA hade möjligheten att dra sig ur det nuvarande kollektivavtalet som går ut efter säsongen 2021/2022, för att förhandla fram ett nytt avtal. Det hade i så fall gjort att det nuvarande avtalet i stället hade gått ut den 15 september 2020.

Men spelarfacket väljer att hålla fast vid det nuvarande avtalet, samma beslut som även NHL tog för två veckor sedan. Det gör att det nuvarande avtalet kommer att fortsätta löpa till efter säsongen 2021/2022 – och att en lockout inte riskerar att inträffa under den tiden.

– Även om spelare är oroade över det nuvarande avtalet har vi kommit överens med ligan om att vi ska arbeta tillsammans i stället för att avsluta det nuvarande avtalet. Vi har haft diskussioner med ligan om en förlängning av avtalet och jag förväntar mig att de samtalen kommer att fortsätta, säger NHLPA:s vd Donald Fehr.

NHL har flera gånger tidigare haft så kallade lockouter när spelarfacket och ligan inte har kommit överens om kollektivavtalet. Både säsongen 1994/1995 och 2012/2013 minskades antalet grundserieomgångar till 48 matcher på grund av att parterna inte kom överens i tid. Säsongen 2004/2005 gick det så långt att hela säsongen ställdes in.

Kommentarer
|

En poäng döljer inte Sports problem – tränaren: "Spelarnas insats inget att gotta sig åt"

Nyhetsbild
Antti Kalapudas var poängkung i Sport förra säsongen men har börjat svagt i höst med 2+2 på tretton matcher. Foto: Arkiv/Samppa Toivonen
Att ta poäng av Tappara, ligans för tillfället bästa lag, är positivt. Speciellt på deras hemmais. Men det är ändå mycket som inte fungerar för Sport, säger chefstränaren Ari-Pekka Pajuluoma.

Mest läst senaste veckan