Stämningen är på topp – Med de här lamporna skapar du en ny look i hemmet

Zoom

Då kvällarna blir längre och mörkare vill alla inredare leka med ljussättning både inne och ute. Läs, vilka inredningslösningar som är säsongens nyaste och mest populära.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lamporna är ännu mera ekologiska
– led-tekniken är här för att stanna

Hetaste trenden just nu är att använda naturmaterial i belysningen inomhus. I belysningen leker man med naturmaterial såsom trä, rotting och olika slags flätning. T.ex. den nyaste medlemmen i HalpaHallis belysningsurval är Kodintaika-taklampan som är flätad av sjögräs.

Många lampor finns numera med fast led-brännare, d.v.s lampan har ingen utbytbar brännare. Förutom att det här är enkelt är det också mycket hållbart och en kvalitativ lösning. Led-brännarna är mycket långlivade – de håller tiotals år och mörknar inte som glödlampor gör, om de sköts rätt. När man inte behöver byta brännare så ofta, slipper man också onödigt avfall.

I HalpaHallis urval hittar du bra lampor för vardagen som passar i ett finländskt hem. Förutom urvalet i affären hittar du hundratals högklassiga belysningslösningar i vår webbutik t.ex. för Airam designade Tapio Wirkkalas lampor. Aarikkas lampor och HalpaHallis eget produktmärke Kodintaika-produkter.


Med utomhusbelysning söker man stil och funktionalitet

Inomhusbelysningens bekanta tydliga skandinaviska linjer syns nu även ännu mera i finländarnas utomhusbelysning. Då man tidigare byggde hus installerade man en fast lampa för flera årtionden framåt. I dag vill man också utomhus byta lampor enligt behov, inredningstrender och känsla.

Användningssyftet är fortfarande trumfkortet då man väljer utomhusbelysning: lampan ska i första hand väljas enligt, om man vill ha en stämningsfull terrass, belysning på infarten eller belysning för att jobba på tomten.

I HalpaHallis fysiska affärers urval har favoriten från år till år varit de traditionella rektangulära led-strålkastarna. Orsaken till populariteten har varit att de är mångsidiga och har bra pris-kvalitetsförhållande: strålkastarna finns med slitstark aluminiumstomme, led-teknik och de fås med rörelsesensor och utan. En annan favorit är inhemska Airam, urvalet av utomhusbelysning som innehåller stiliga och hållbara belysningslösningar i finländsk smak.


Dekorationslampor bjuder till galen inredning både inom- och utomhus – långa ljusslingor är en ny hit

Dekorationssäsongen är nu som hetast. Årets nyhet i HalpaHallis urval är de efterfrågade långa, ljusslingorna med upp till 1500 led-brännare. Med långa ljusslingor kan man enkelt skapa stiliga lösningar utomhus t.ex. i träd och buskar.

Traditionellt har belysningarna bestått av varm led-belysning, men de senaste åren har speciellt färggranna ljusslingor blivit favoriter. Tack vare den nya led-tekniken är färgerna vackrare och brinner länge.

Förut placerades dekorationsbelysning utomhus eller som dekoration i fönster men nu för tiden används dekorationsbelysning som glödlampsserier och ljusbollar också inomhus. De piggar upp vardagen t.ex. barnrummet och blir en del av inredningen i hela hemmet.


Kom ihåg det här då du köper belysning

  • Var lampan ska användas?

  • Vill du ha belysning vid infarten, arbetsbelysning, stämningsbelysning eller strålkastare?
  • Finns det redan belysning?

  • Val av brännare

  • Har lampan en fast led-brännare eller utbytbar brännare?
  • Om du är osäker, ta mod till dig och fråga våra försäljare om valet av brännare

  • Installation av belysning

  • Följ instruktionen som följer med lampan
  • Använd lämpliga lampor utomhuslampor för utomhusbruk
  • Då du installerar en fast lampa var omsorgsfull så att sladden inte blir klämd eller skadas.

 

Bekanta dig med HalpaHallis månsidiga lampsortiment här >>

|

Telefonsamtal mellan Niinistö och Putin – coronavirusläget diskuterades

Republikens president Sauli Niinistö diskuterade i dag onsdag över telefon med Rysslands president Vladimir Putin om bland annat coronaläget. Arkivbild.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Republikens president Sauli Niinistö diskuterade i dag onsdag över telefon med Rysslands president Vladimir Putin om bland annat coronaläget. Arkivbild.

Sauli Niinistö och Vladimir Putin diskuterade över telefon på onsdagen. Samtalet fördes på initiativ av Finland.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €