Rätt eldstad till rätt hus och stil

Zoom

Mysfaktor och ekonomi för att minska värmekostnaderna gör att många husägare och villaägare installerar spisar och braskaminer, men även uppdaterar den befintliga öppna spisen med en modern spiskassett.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spishuset och VärmePunkten har funnits i Korsholm sedan år 2000 och är i dag en del av Takkahuone kedjan. I vårt sortiment finns spisar, kundanpassade designspisar, braskaminer, värmelagrande- och konvektionsspisar men också bastukaminer och skorstenar, för alla smaker och ändamål. Installationen utförs av våra tre team av duktiga och skolade montörer. Vi utför även renovering av gamla skorstenar genom slamning av rökkanalen med keramisk massa, sätter in syrafasta rör, murar om skorstenar och monterar regnhattar och kajskyd. Men det är eldstäder som är vår huvudprodukt.

I vår visningslokal på Bölevägen 1 i Smedsby finns det senaste i spisväg, totalt över 65 eldstäder. Här är några av de mest populära modellerna just nu:


Men i sortimentet finns mycket mera, allt från traditionella modeller för det österbottniska hemmet eller villan till moderna spisar för det strama nordiska designhemmet, berättar företagaren Dan Ingman.

Att byta ut din gamla braskamin eller spis mot en ny har enbart fördelar för både ägare och miljö. Tester visar att en modern eldstad i jämförelse med en 10-30 år gammal eldstad minskar vedförbrukningen med upp till 50% samt minskar mijlöutsläppet upp till 85%. Genom att hålla husets värmesystem på en låg nivå när ingen är hemma och sedan tända en brasa vid hemkomsten ger en snabb uppvärmning samtidigt som man sparar pengar. Eldstaden kan också vara ett tryggt komplement till en ordinarie värmekälla i händelse av strömavbrott.

Nytt för i år är trendiga utegrillar där efterfrågan ökat starkt tack vare att familjerna fortsätter att satsa på semesterkvalitén hemma. Och som specialaffär hjälper vi förstås till med monteringen om det önskas.

Rais Circle ger dig mysfaktor på terrassen. Generös storlek ø1020mm. Utespisen AIR från Nordpeis har också ett praktist grillset som gör en vacker spis till en vacker grill.

Rais Circle ger dig mysfaktor på terrassen. Generös storlek ø1020mm. Utespisen AIR från Nordpeis har också ett praktist grillset som gör en vacker spis till en vacker grill.Jalotakka utekök erbjuder dig maximal njutning i sommarköket. En riktig mingeloas för kommande trädgårdsfester.
Trendiga Quaruda L utespisen från rb73 blir kvällens samlingspunkt.

Jalotakka utekök erbjuder dig maximal njutning i sommarköket. En riktig mingeloas för kommande trädgårdsfester. Trendiga Quaruda L utespisen från rb73 blir kvällens samlingspunkt.Nexö stenspisar i pimpsten från vulkanen Hekla på Island med sandsten från Bornholm är ett naturligt inslag i varje typ av trädgård. Finns även som praktisk ugn för smakliga pizzor, hembakt bröd, stekt kött och fisk.

Nexö stenspisar i pimpsten från vulkanen Hekla på Island med sandsten från Bornholm är ett naturligt inslag i varje typ av trädgård. Finns även som praktisk ugn för smakliga pizzor, hembakt bröd, stekt kött och fisk.


Besök våra hemsidor; spishuset.fi, varmepunkten.fi, takkahuone.com

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande